Turcijā notiek pašvaldību vēlēšanas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Turcijā svētdien notiek pašvaldību vēlēšanas, kas būs rādītājs valdošās Taisnīguma un attīstības partijas (AKP) popularitātei laikā, kad ekonomika piedzīvo lejupslīdi un inflāciju.

Neviens negaida, ka Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana pārstāvētā AKP varētu ciets smagu sakāvi, taču partijai var nākties grūti uzvarēt Turcijas lielākajās pilsētās, tostarp Stambulā un galvaspilsētā Ankarā.

Vēlēšanas notiks 30 lielajās pilsētās, 51 provinču pašvaldībā un apgabalu padomēs.

Lai gan Erdogans pats nekandidē pašvaldību vēlēšanās, viņš aktīvi iesaistījās priekšvēlēšanu kampaņā, nereti uzstājoties ar runām trīs reizes dienā un izvirzot prominentus politiķus, tostarp, ekspremjeru Binali Jildirimu Stambulas mēra amatam.

Opozīcijas partijas tikmēr cer, ka valsts ekonomiskās problēmas var atturēt vēlētājus no balsošanas par AKP un ka Stambulā un Ankarā varētu uzvarēt opozīcijas kandidāti.

Šo pilsētu zaudēšana būtu milzīgs simbolisks trieciens Erdoana varai Turcijā, atzīst Vašingtonas Tuvo Austrumu institūta pētnieks Soners Čāaptajs.

AKP kopš nākšanas pie varas 2012.gadā ir guvusi uzvaru visās vēlēšanās.

Nākamās prezidenta un parlamenta vēlēšanas Turcijā paredzētas 2023.gadā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu