Ovečkins jau astoto reizi vienas NHL sezonas laikā gūst vismaz 50 vārtus

CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Ovečkins
Aleksandrs Ovečkins Foto: AP/Scanpix

Rezultatīvais krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins no Vašingtonas "Capitals" komandas jau astoto reizi vienas Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas laikā guvis vismaz 50 vārtus.

Pašreizējā Stenlija kausa čempione "Capitals" sestdien regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 6:3 (3:0, 1:1, 2:2) uzvarēja NHL līderi Tampabejas "Lightning".

Ovečkins šajā spēlē izcēlās ar diviem vārtiem, tādējādi viņš šosezon ir izcēlies jau 51 reizi. Iepriekšējo reizi viņš 50 vārtus vienas sezonas laikā iemeta 2015./16.gadā.

Krievs kļuvis par trešo spēlētāju NHL vēsturē, kurš astoņas reizes vienas sezonas laikā guvis vismaz 50 vārtu. Iepriekš kas tāds bija izdevies tikai kanādiešiem Veinam Greckim un Maikam Bosī, kuri savulaik to paveica deviņas reizes.

"Protams, šādos brīžos vārtus vēlies gūt pēc iespējas ātrāk, turklāt man bija izdevības izcelties jau pirms tam. Zināju, ka agri vai vēlu tas pienāks, turklāt komandas biedri zināja, ka esmu iemetis 49 vārtus, tāpēc viņi visu laiku laukumā meklēja tieši mani. Paldies viņiem par to," gandarīts bija Ovečkins.

Ovečkins arī kļuvis tikai par ceturto hokejistu NHL vēsturē, kurš vismaz 33 gadu vecumā vienas sezonas laikā iemetis vismaz 50 vārtus. Iepriekšējais spēlētājs, kurš ko tādu paveica, bija leģendārais čehs Jaromīrs Jāgrs, 2005./06.gada sezonā iemetot 54 vārtus 34 gadu vecumā.

Citviet septiņu zaudējumu sēriju pārtraukusi Sanhosē "Sharks" vienība, kas savā laukumā ar 4:3 (0:1, 1:1, 2:1, 1:0) pagarinājumā apspēlēja Vegasas "Golden Knights".

Līdz ar to Sanhosē vienība Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā nodrošinājusi sava laukuma priekšrocības. "Sharks" pie uzvaras nebija tikusi kopš 13.marta.

Zaudējumu sestdien piedzīvoja Austrumu konferences videlīdere Bostonas "Bruins", kas savā laukumā ar 1:4 (0:2, 1:1, 0:1) atzina Floridas "Panthers" pārākumu.

Zīmīgi, ka ar šo maču pārtrūka "Bruins" komandas 12 spēļu uzvaru sērija savā laukumā.

Vēl vienā sestdienas spēlē ceturto uzvaru pēc kārtas guva Kolumbusas "Blue Jackets", kas viesos ar 5:2 (3:1, 2:1, 0:0) uzvarēja Nešvilas "Predators", tādējādi turpinot aktīvu cīņu par vietu Stenlija kausā. Kolumbusas vienība šobrīd ieņem pēdējo vietu, kas nodrošina dalību izslēgšanas turnīrā, tomēr tuvākajai sekotājai Monreālas "Canadiens" ir tikpat punktu, bet par spēli vairāk.

"Blue Jackets" vienība šomēnes parakstīja debitanta līgumu ar Latvijas izlases pirmo vārtsargu Elvi Merzļikinu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers sestdien palīdzēja Otavas "Senators" komandai savā laukumā ar rezultātu 4:2 (0:0, 2:0, 2:2) pārspēt spēcīgo Toronto "Maple Leafs". Līgas vājākajai komandai "Senators" šī bija jau trešā uzvara pēdējo četru maču laikā.

Citā sestdienas mačā kārtējo neveiksmi piedzīvoja cita latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas izbraukumā ar 1:5 (0:1, 0:2, 1:2) atzina Ņujorkas "Islanders" pārākumu, piedzīvojot jau sesto zaudējumu pēc kārtas.

"Islanders" ar šo uzvaru nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā, kur tā iepriekšējo reizi spēlēja 2016.gadā.

Austrumu konferences un visas līgas vadībā ar 122 punktiem 78 mačos atrodas Tampabejas "Lightning", bet tai ar 103 punktiem 78 dueļos seko Bostonas "Bruins".

Savukārt sestā ar 95 punktiem 78 spēlēs ir uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", bet astoto pozīciju ar 92 punktiem 78 dueļos ieņem Kolumbusas "Blue Jackets". Vēl 13.vietā ar 72 punktiem 78 cīņās ir Bufalo "Sabres", bet pēdējā starp 16 vienībām ar 62 punktiem 78 mačos ir Otavas "Senators".

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 103 punktiem 78 mačos atrodas Kalgari "Flames", kas par sešiem punktiem apsteidz Sanhosē "Sharks".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu