"Valmiera Glass"/ViA futbolisti pārsteidzoši uzvar čempionus "Riga" (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" futbolisti.
"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" futbolisti. Foto: https://www.facebook.com/FutbolaVirsliga/

Pagājušajās sezonās pēdējās vietas īpašniece "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) svētdien "Optibet" virslīgas trešās kārtas mačā izbraukumā ar 1:0 negaidīti pieveica pagājušās sezonas čempioni "Riga".

Līdz ar to ar sensacionālu zaudējumu pie "Riga" stūres debitējis Baltkrievijas treneris Oļegs Kubarevs.

Valmieras komanda šo spēli sāka ļoti veiksmīgi, jo pirmajās minūtēs tai piederēja iniciatīva. Tiesa, laika gaitā "Riga" cīņas ritējumu izlīdzināja, tomēr Latvijas čempionu uzbrukumi bija diezgan blāvi. Tikmēr "Valmiera Glass"/ViA ik pa laikam izrāvās pretuzbrukumos, turklāt rezultātu atklāja tieši valmierieši - pēc stūra sitiena un cīņas soda laukumā 32.minūtē izcēlās Pasifiks Gbaguidi.

Pirmais puslaiks noslēdzās ar minimālu valmieriešu pārsvaru, bet otrajā puslaikā rīdziniekiem pilnībā piederēja iniciatīva. Ar vārtu gūšanas momentu izveidošanu gan nesekmējās, turklāt veiksmīgi "Valmiera Glass"/ViA vārtos darbojās vārtsargs Vladislavs Lazarevs. Noslēgumā "Riga" tā arī nespēja gūt vārtus, kā rezultātā viesi svinēja negaidītu uzvaru.

"Riga" virslīgas sezonu iesāka ar 1:0 uzvaru izbraukumā pār "Jelgavu", bet otrās kārtas mačā ar 2:1 tika pieveikta "Metta"/"Latvijas Universitāte". Savukārt "Valmiera Glass"/"Vidzmes Augstskola" futbolisti pirmo kārtu izlaida, bet otrajā ar 2:0 pārspēja "Daugavpils" komandu.

"Riga" šosezon pievienojušies uzbrucēji Artūrs Karašausks un Vladislavs Fjodorovs, vārtsargs Maksims Uvarenko, kā arī pussargi Ritvars Rugins un Aleksejs Višņakovs. No ārvalstu futbolistiem ievērības cienīgs CV ir franču uzbrucējam Kevinam Berigo, kurš Francijas augstākajā līgā aizvadījis 169 spēles.

Savukārt ceturtdien par vienības galveno treneri oficiāli kļuva Kubarevs. Sezonas priekšvakarā negaidīti "Riga" galvenā trenera amatu pameta portugālis Luīšs Pimenta, kura pienākumus pirmajās divās spēlēs pildīja Mihails Koņevs.

Valmieras klubu šosezon piemeklēja būtiskas izmaiņas, jo par vienības galveno treneri kļuva kolorītais gruzīns Tamazs Pertija. Tikmēr starpsezonā klubam pievienojās tādi Latvijā zināmi futbolisti kā pussargi Boriss Bogdaškins un Krišs Kārkliņš, kā arī uzbrucēji Verners Apiņš un Ēriks Punculs, tāpat komandai pievienojās japāņu pussargs Šunsuni Nakamuru un brazīliešu aizsargs Leonardu Silva.

Citā svētdienas mačā plkst.16 "Ventspils" komanda savas pilsētas 2.pamatskolas stadionā uzņems "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) futbolistus. Spēli būs iespējams vērot kanālā "Best4Sport TV Extra", kas bez maksas skatāms lietotnē "Shortcut".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šīs kārtas pirmajā spēlēs sestdien RFS mājās ar 2:1 pārspēja "Jelgavu", bet Jūrmalas "Spartaks" viesos ar 1:0 guva virsroku pār "Liepāju". Šo kārtu izlaiž "Daugavpils" futbolisti.

Ar trīs spēlēs gūtiem deviņiem punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar sešiem punktiem divās spēlēs seko "Valmiera Glass"/ViA, bet seši punkti trīs mačos ir "Riga" futbolistiem. Pa trim punktiem tikmēr ir arī "Jelgavas", "Ventspils", "Daugavpils" un Jūrmalas "Spartaka" komandām, kamēr "Metta"/LU un "Liepāja" šobrīd ir bešā.

Kā zināms, tad šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu