Nevils pēc Evansa neveiksmes triumfē WRC posmā Korsikā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Tjerī Nevils
Tjerī Nevils Foto: EPA/Scanpix

Beļģijas pilots Tjerī Nevils no "Hyundai" komandas svētdien guva uzvaru pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas ceturtā posma - Korsikas rallija - sacensībās.

Tiesa, uzvaru šajā rallijā tikpat kā bija guvis britu pilots Elfins Evanss no "M-Sport Ford" komandas, tomēr viņam pēdējā ātrumposmā plīsa riepa, kas liedza nosargāt pārsvaru pār Nevilu.

Noslēgumā pārliecinošu uzvaru rallijā guva Nevils, kurš pārņēmis vadību arī sezonas kopvērtējumā. Viņš par 40 sekundēm apsteidza pasaules čempionu Sebastjanu Ožjē no Francijas ("Citroen"), kamēr Evanss bija spiests samierināties ar ceturto vietu, uzvarētājam zaudējot vienu minūti un sešas sekundes.

Vēl pirms pēdējās dienas līderis bija Nevils, bet Evans atpalika par 4,4 sekundēm, tomēr brits pēc tam spēja pārņemt vadību, kas gan netika nosargāta.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Nevilam ir 82 punkti, kamēr divus punktus zaudē Ožjē. Savukārt trešais ar 77 punktiem ir igaunis Ots Tenaks ("Toyota"), kurš Korsikā bija sestais.

Korsikas rallija junioru WRC ieskaitē startēja Latvijas autorallija pilota Mārtiņa Seska un stūrmaņa Krišjāņa Caunes ekipāža, tomēr tā piektdien piedzīvoja avāriju un sacensības neturpināja.

Nākamais WRC posms būs vien aprīļa beigās, kad braucēji sacentīsies Argentīnā.

Ožjē ir pēdējo sešu gadu čempions, bet kopumā Francijas piloti dominējuši jau kopš 2004.gada, kad deviņus titulus pēc kārtas izcīnīja viņa slavenais tautietis Sebastjans Lēbs.

Šajā WRC sezonā tiks aizvadīti 14 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu