Pēdējā diena, kad valsts amatpersonas var iesniegt deklarācijas par pagājušo gadu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts ieņēmumu dienests.
Valsts ieņēmumu dienests. Foto: Paula Čurkste/LETA

Šodien ir pēdējā diena, kad valsts amatpersonas var iesniegt kārtējās valsts amatpersonas deklarācijas par 2018.gadu.

Atbilstoši Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīcībā esošajai informācijai kārtējā gada deklarācija par 2018.gadu jāsniedz 57 029 valsts amatpersonām, taču līdz 26.martam to bija izdarījušas 41 609 valsts amatpersonas, bet 15 429 valsts amatpersonas to vēl nebija izdarījušas.

Deklarācijas jāiesniedz elektroniski, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS). Ja gadījumā ir nozaudēts VID piešķirtais EDS identifikators un parole, to vairs nav nepieciešams atjaunot. Gan valsts amatpersonas deklarāciju, gan jebkuru citu dokumentu iespējams iesniegt EDS, autorizējoties ar internetbankas rekvizītiem.

Valsts amatpersonas deklarācijas iesniegšanas pienākumu un kārtību nosaka likums "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā". Plašāka informācija par to, kas ir valsts amatpersonas, amatpersonu deklarācijas iesniegšanas kārtība un termiņi, kā arī uzskatāms metodiskais un informatīvais materiāls (ar vizuālu pamācību) par deklarācijas iesniegšanu pieejams VID tīmekļvietnes sadaļā "Privātpersonām/Valsts amatpersonām".

Iesniegtās deklarācijas iespējams arī precizēt, taču tikai viena mēneša laikā pēc tam, kad iesniegtā deklarācija publiskota VID tīmekļvietnē esošajā Publiskojamo datu bāzē. Lai precizētu iesniegto deklarāciju, amatpersonai ir jāvēršas VID, izmantojot EDS, un jāpamato precizējumu nepieciešamība.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā VID aicina valsts amatpersonas konsultēties klātienē pie VID valsts amatpersonu datu administrēšanas speciālistiem vai arī zvanīt uz VID Konsultatīvo tālruni 67120000, izvēloties 4.tematu "Informācija valsts amatpersonām". Tāpat VID mājaslapas sadaļā "Kontakti ir iespējams pieteikties padziļinātai konsultācijai noteiktā vietā un laikā, izvēloties tematu "Jautājums par valsts amatpersonas deklarāciju".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu