Bļugers palīdz "Penguins" izcīnīt uzvaru NHL mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: AP/Scanpix

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers svētdien palīdzēja viņa pārstāvētajai Pitsburgas "Penguins" komandai Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 3:1 (2:0, 0:0, 1:1) pārspēt Karolīnas "Hurricanes", kamēr "sauso" zaudējumu piedzīvoja cita latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres".

Svētdienas mačā Bļugers laukumā pavadīja 13 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā veica trīs metienus pa vārtiem, lietoja divus spēka paņēmienus un bloķēja divus sāncenšu raidījumus, dueli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pirmajā periodā pēc Gereta Vilsona un Meta Kalena precīzajiem metieniem "Penguins" izvirzījās vadībā ar 2:0, bet trešā perioda 46. sekundē Patriks Hērnkvists panāca jau 3:0. Mača 53. minūtē viesi gan vienus vārtus atguva, bet tas cīņas likteni nemainīja.

Pitsburgas komandas vārtsargs Mets Marejs šajā cīņā atvairīja 37 pretinieku metienus.

"Penguins" komandai šis bija ceturtais panākums pēdējo piecu maču laikā.

Savā NHL debijas sezonā Bļugers 25 spēlēs guvis sešus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

"Penguins" ar 97 punktiem 79 spēlēs ir sestajā vietā Austrumu konferencē un soļo pretī dalībai Stenlija kausa izcīņā, kamēr "Hurricanes" ar 93 punktiem ir astotā. Pitsburgas vienība nākamo maču aizvadīs otrdien, kad izbraukumā tiksies ar Detroitas "Red Wings".

Savukārt jau septīto zaudējumu pēc kārtas piedzīvojusi Girgensona pārstāvētā "Sabres", kas savā laukumā ar 0:4 (0:3, 0:1, 0:0) piekāpās Kolumbusas "Blue Jackets".

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja vien astoņas minūtes un 18 sekundes, kuru laikā metienus pa vārtiem neveica, bet lietoja divus spēka paņēmienus un nopelnīja divas soda minūtes, turklāt pamanījās tikt pie negatīva lietderības koeficienta -3.

"Blue Jackets" komandas sastāvā visus 38 metienus atvairīja pēdējā laikā teicami spēlējošais krievu vārtsargs Sergejs Bobrovskis. Vienībai šis bija piektais panākums pēc kārtas, kas ļāvis nostiprināties Stenlija kausa izcīņas zonā.

Cīņas laikā "Sabres" hokejisti izpelnījās arī savu līdzjutēju svilpienus. Sezonas sākums šai vienībai bija teicams, turklāt tā pat uz neilgu brīdi pārņēma vadību visas līgas kopvērtējumā, tomēr pēc tam sākās kritums, kas komandai jau astoto sezonu pēc kārtas liks palikt bez Stenlija kausa izcīņas.

Kā zināms, martā "Blue Jackets" parakstīja debitanta līgumu ar Latvijas izlases pirmo vārtsargu Elvi Merzļikinu.

Girgensons šajā sezonā 70 spēlēs guvis četrus vārtus un veicis 13 rezultatīvas piespēles.

"Sabres" ar 72 punktiem 79 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ir 14. vietā, kamēr "Blue Jackets" ar 94 punktiem ir septītā. Nākamo cīņu Bufalo vienība aizvadīs otrdien, kad uzņems Nešvilas "Predators".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu