Polijas politiķi vēlas konstitūcijā nostiprināt valsts dalību ES (3)

LETA/POLSKIE RADIO
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Polijas politiķi plāno konstitucionāli nostiprināt valsts dalību Eiropas Savienībā (ES).

Opozīcijā esošās Tautas partijas (PSL) līderis Vladislavs Kosiņaks-Kamišs paziņojis, ka tuvākajās dienās iesniegs parlamentam konstitūcijas grozījumu projektu, kas nosaka, ka Polija ir ES dalībvalsts.

Viņš norādījis, ka tie, kas balsos pret PSL piedāvātajiem grozījumiem, pēc 26.maijā paredzētajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām centīsies panākt Polijas izstāšanos no ES.

Arī kultūras ministrs Jaroslavs Selins, kurš pārstāv valdošo partiju "Likums un taisnīgums" (PiS), izteicies, ka konstitūcijā jāiekļauj pants par Polijas dalību ES.

Savukārt prezidenta Andžeja Dudas kanceleja paudusi "prieku, ka citas sabiedrības aprindas atbalsta prezidenta priekšlikumu", kas jau pirms gada iesniegts parlamenta augšpalātai Senātam un paredz konstitucionāli garantēt valsts dalību ES un NATO.

Tajā pašā laikā apakšpalātas Seima spīkera vietnieks Staņislavs Tiška, kurš pārstāv labēji populistisko partiju "Kukiz'15", ieceri konstitūcijā fiksēt Polijas dalību ES pielīdzinājis tā dēvētās Polijas Tautas Republikas pamatlikumā ierakstītajai savienībai ar PSRS.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu