Atrisināta 35 gadus senā Gārfīlda telefonu mistērija

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Kopš savas debijas laikrakstā 1978. gadā oranžais, slinkais un lazanju mīlošais kaķis Gārfīlds ir iekarojis ļoti nozīmīgu vietu populārajā kultūrā. Multfilmu un filmu sērijas, kā arī tūkstošiem citu licencētu produktu šo kaķi padarījuši pazīstamu visā pasaulē. Gārfīlda radītājs Džims Deiviss pat atzina, ka šo varoni viņš ar nolūku radīja tādu, lai varētu viegli pārdot.

Tomēr pastāv kāds dīvains fenomens, kas regulāri pārsteidz Francijas pilsētas Bretaņas iedzīvotājus. Iruāzas piekrastē jau desmitiem gadu regulāri tiek izskaloti telefoni, kas radīti pēc Gārfīlda veidola. Daži no tiem ir pilnīgi veseli, bet no citiem palikuši tikai fragmenti. Līdz 2018. gadam pludmalē izskaloti vairāk nekā 200 telefonu un to fragmenti.

Kā vēsta raidsabiedrība “BBC”, šī dīvainā parādība bija mistērija, līdz Francijas dabas aizsardzības aktīvisti sarīkoja kampaņu, lai pievērstu uzmanību piemēslotajām pludmalēm.

Preses uzmanību piesaistīja vietējais fermeris, kurš aktīvistiem pastāstīja, ka 20. gadsimta 80. gados nežēlīgā vētrā no kravas kuģa jūrā iegāzās ar Gārfīlda telefoniem pilns konteiners un iestrēga kādā zemūdens alā.

Aktīvisti nekavējoties devās pārbaudīt šo versiju un bēguma laikā atrada oranžo telefonu ieskauto konteineru. Paši artefakti esot pārsteidzoši labā stāvoklī, neskatoties uz to vecumu un apstākļiem. Vairākos telefonos pētnieki atrada jūraszvaigznes un krabjus, kas plastmasas tālruni izvēlējušies par savām mājām.

Tagad, kad mistērija ir atrisināta, aktīvistiem atliek tikai tikt galā ar piesārņojuma problēmu. Tiesa, pats konteiners atrodas ļoti grūti pieejamā vietā, un nav zināms, cik daudz tajā ir Gārfīlda telefonu. Turklāt neviens īsti nezina, vai kaut kur tuvumā nav vēl kāds konteiners ar šiem telefoniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu