Jonass: esmu pelnījis atrasties labāko braucēju pirmajā desmitā

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Aizvadītajā nedēļas nogalē fanu iecienītajā Valkenswaard trasē Nīderlandē notika pasaules čempionāta motokrosā solo motocikliem 3. posms. Pauls Jonass sacensību izskaņā ierindojās 11. vietā, arī pasaules čempionāta kopvērtējumā ar iekrātiem 55 punktiem nostiprinot sevis jau iepriekš ieņemto 11. pozīciju.

Sestdienas laika treniņā Paulam izdevās uzrādīt lielisku sniegumu, kā rezultātā pirms kvalifikācijas brauciena izvēlēties starta barjeras vietu latvietis varēja kā sestais. Ņemot vērā kvalifikācijas brauciena relatīvi neveiksmīgo startu, sportistam nācās krietni papūlēties, lai cīnītos par vietu labāko desmitniekā. Pēc 20 minūšu un divus apļus ilgās sacīkstes Jonass kvalifikācijas braucienu noslēdza 16. vietā.

“Man ļoti patika trase un tas, kā tā bija sagatavota. Lai gan sacensību izskaņā atrast labākās trajektorijas kļuva aizvien grūtāk, uzskatu, ka sacensību rīkotāji bija paveikuši lielisku darbu,” atzīst Jonass.

Pirmo finālbraucienu Paulam neizdevās sākt pirmajā desmitniekā, kā rezultātā visa brauciena garumā cīņu par pēc iespējas augstākām pozīcijām apgrūtināja kā azartiskie konkurenti, tā izdangātā trase. Kā pēc sacīkstes atzina atlēts, jau brauciena pirmajā pusē spēki bija izsīkuši.

Foto: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

“Esmu pagalam neapmierināts ar savu sniegumu. Diemžēl jau pēc pirmajām 20 minūtēm biju izsmēlis savus spēkus, tādēļ turpmākā brauciena daļa bija izdzīvošanas spēle. Nolēmu lieki neriskēt un gadījumā, ja jutu, ka kāds no citiem braucējiem bija pārāks par mani, izvēlējos nemesties cīņā, lai nepieļautu nevajadzīgas kļūdas un negūtu traumas.”

Otrā brauciena sākums bija iepriecinošāks, un tā pirmajā pusē Pauls vairāk nekā 10 minūtes pat atradās labāko sportistu desmitniekā, saglabājot 7. pozīciju.

“Lai gan otrais brauciens bija labāks nekā pirmais, joprojām nevaru apgalvot, ka visas 30 minūtes biju spējīgs cīnīties par augstākām vietām. Šobrīd ir skaidrs, ka treniņu procesā vairāk jākoncentrējas tieši uz fiziskās sagatavotības aspektu, lai šādas situācijas atkārtotos iespējami retāk.”

Foto: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Sacensību kopvērtējumā Jonass pēc iegūtajām 11. un 14. vietām braucienos ierindojās 11. pozīcijā.

“Esmu vīlies sevī. Protams, vēlējos iepriecināt kā komandu, tā uzticīgos fanus, taču ceru, ka spēšu to paveikt kādā no turpmākajiem posmiem. Esmu apņēmības pilns strādāt vēl smagāk un pierādīt, ka, neskatoties uz faktu, ka šī ir mana pirmā sezona MXGP klasē, esmu pelnījis atrasties labāko braucēju pirmajā desmitā,” mērķtiecīgi teic atlēts.

MXGP sacensību seriāla 4. posms gaidāms jau nākamās nedēļas izskaņā gleznainajā Pietramurata trasē Trento reģionā Itālijā.”

Foto: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu