Ar jaunu programmu Latvijā atgriežas islandiešu mūziķis Högni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Piektdien, 5. aprīlī, ar jaunu programmu Koncertzālē “Cēsis” viesosies viens no pazīstamākajiem islandiešu mūziķiem Högni Egilsons. Vienīgajā šī pavasara koncertā Baltijā būs iespēja dzirdēt viņa jaunākos skaņdarbus balsij un stīgu kvartetam, kā arī populārākās dziesmas no debijas soloalbuma "Two Trains".

"Pēc daudziem gadiem, kas pavadīti, atskaņojot elektronisko mūziku, kā arī ceļojot ar debijas albuma programmu un senāk – ar savu grupu GusGus, jutu, ka jāmeklē jauni ceļi mūzikā. Stīgu kvarteta zemais tembrs un skanējums mani vienmēr ir vilinājis. Ticu, ka šī mūzikas forma ir ļoti nozīmīga mūsdienu trauksmainajā tehnoloģiju mirāžu laikmetā. Tās pirmatnējais ceļš un radītās emocijas tagad uzrunā spēcīgāk nekā jebkad,” jaunās programmas tapšanas ceļu raksturo Högni.

Koncertā, kas arī šoreiz izskanēs tikai un vienīgi Cēsīs, līdzās Högni uz skatuves dzirdēsim arī mūsu pašu lielisko Sinfonietta Rīga stīgu kvartetu - Kristiāna Širante (vijole), Agnese Kalniņa-Liepiņa (II vijole), Artūrs Gailis (alts) un Kārlis Klotiņš (čells).

Bērnībā Högni Egilsons apguva vijoles spēli, bet pusaudža gados pašmācības ceļā apguva ģitāru un arvien vairāk ieinteresējās par kompozīciju. Drīz vien viņš brīvi pārvaldīja arī klavierspēli un papildināja zināšanas improvizācijā, bet balsi palīdzēja attīstīt dziedāšana vidusskolas korī. Pirms iestāšanās Islandes Mākslu akadēmijā Högni jau bija pazīstams kā talantīgs mūziķis.

Turpmākā Högni muzikālā karjera bija saistīta ar divām pasaules slavu iemantojušām apvienībām - elektroniskās mūzikas apvienību GusGus un indie rock grupu Hjaltalín. Paralēli viņš rakstījis mūziku arī kino un televīzijai. Högni pārstāv izdevniecību Erased Tapes.

2017. gada izskaņā Högni laida klajā savu pirmo solo albumu Two Trains un devās Eiropas koncertturnejā, kuras ietvaros ar vienīgo koncertu Baltijā 2018. gada februārī viesojās arī Koncertzāles “Cēsis” ciklā Ambiente skatuve.

Foto: Cēsīs izskanējis «GusGus» dalībnieka Högni koncerts.

Biļetes nopērkamas koncertzāles “Cēsis” kasē, “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu