Par krāpšanu un dienesta viltojumu aizturētas četras VUGD amatpersonas, tostarp vada komandieris (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizdomās par krāpšanu un dienesta viltojumu aizturējis četras Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonas, tai skaitā vada komandieri, informē IDB.

Noziedzīgs nodarījums īstenots, krāpjoties ar darba laika uzskaiti dienesta dokumentos, kā rezultātā amatpersonas saņēma darba samaksu par periodu, kad faktiski nepildīja savus amata pienākumus.

Noziedzīgās darbības veiktas mantkārīgā nolūkā ilgā periodā.

Divām personām piemērots aizdomās turētās personas statuss un drošības līdzeklis - aizliegums pildīt līdzšinējā amata pienākumus VUGD. Vēl divām personām piemērots personas, pret kuru sākts kriminālprocess, statuss.

VUGD priekšnieka pienākumu izpildītājs ģenerālis Intars Zitāns aģentūrai LETA norādīja, ka VUGD uz jebkuru informāciju par amatpersonu iespējamām pretlikumīgām darbībām raugās ļoti nopietni. Viņš uzsvēra, ka VUGD no savas puses veiks nepieciešamās darbības, lai nepieļautu jebkāda veida krāpniecisku rīcību ar darba laika uzskaiti dienesta dokumentos.

Zitāns piebilda, ka VUGD no savas puses sadarbojas ar IDB, sniedz visu nepieciešamo informāciju un ievēro amatpersonām piemērotos drošības līdzekļus. Viņš norādīja, ka šobrīd divas amatpersonas ir atstādinātas no dienesta pienākumu pildīšanas un tiek lemts par trešās amatpersonas atstādināšanu, bet viena amatpersona vairs nav dienesta attiecībās ar VUGD

Jau ziņots, ka citā lietā IDB pērn septembrī aizturēja toreizējo VUGD priekšnieka vietnieku Intu Sēli. Viņš apsūdzēts par valsts degvielas piesavināšanos 151 eiro vērtībā, un nesen lieta ir nodota tiesai.

Apsūdzētais vainu noziegumā neatzīst.

Sēlim janvārī piemērots disciplinārsods - atbrīvošana no dienesta.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu