Baltu rituāli "Spīdolas salidojumā" (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šamaņu bungas, latviskie pirts rituāli, dzintars, kristāli, cigun, rūnas, maiju kalendārs, tibetiešu dziedinošie trauki. Tas viss ap pavasara Ūsiņa laiku sadzīvos Cēsu Pils parkā “Spīdolas salidojumā”. Gaidāma kopīga pantāga (Ūsiņa ēdiena) gatavošana un baudīšana, senie spēka vārdi, baltu rituāli, dziedāšana, vārdu sakot, būs gan jautri, gan spēcinoši.

11.maijā Cēsu Pils parkā būs gaidīts ikviens, kuru interesē, kā dzīvot saskaņā ar dabas ritmiem un pasmelties gadu simtus un tūkstošus senas zināšanas. Veselības prakšu un seno zināšanu festivāls "Spīdolas salidojums" pulcēs 108 meistarus, būs 40 meistarklases un nodarbības.

Aromterapija, krāsu, skaņu, kristālu, dzintaru, augu dziedniecība, Aura-soma, reiki; organisma veselīgās enerģētikas atjaunošana ar dažādu veidu masāžām un pirti, elpošanas un kustību tehnikām, senču dzīvesziņas lietā likšana caur baltu zīmēm, gadskārtu godiem un tradīcijām.

Viena lieta ir par to visu lasīt medijos, otra – izjust pašam, uz savas ādas pārliecināties, vai senās dziedniecības metodes darbojas un ir jums piemērotas.

Rīkotāji saka, ka viens no šā pasākuma mērķiem ir lauzt stereotipus un ļaut klātienē un caur paša pieredzi veidot viedokli, klātienē iepazīstinot ar dažādiem meistariem un viņu darbu.

"Spīdolas salidojumā" būs iespēja uzzināt par sava īpašuma vai mājokļa iekārtojumu no fenšui, vāstu šastras un āderu izvietojuma viedokļa (gribētājiem jāpaņem līdzi īpašuma plāns), pakonsultēties par izvēlēm svarīgos jautājumos ar dažādu skolu astrologiem (jāzina dzimšanas datums, vieta un laiks), tarologiem un numerologiem, rūnu un maiju kalendāra pazinējiem. Interesenti varēs tikt paši pie sava diētas plāna un vingrojumu kompleksa, uzzināt, kā izveidot savu tautastērpu, un iegādāt tā detaļas, izmēģināt, kā skan gongi, šamaņu bungas un Tibetas dziedoši trauki, kā smaržo čakru eļļas, un daudz ko citu.

Ar lielajām lekcijām uzstāsies iecienīti lektori – astroloģe Līga Šīrona, pirts meistars, dziednieks Ziedonis Kārkliņš, emocionālās veselības konsultante Alīna Voronova stāstīs par naudas enerģētiku, bioenerģēts, pirtnieks Aigars Mozulis – par ķermeņa atjaunošanu, dziedniece Ligita Janevica-Rozenberga – par to, kā ieņemt un izaudzināt veselīgu bērnu, ņemot talkā dabas dziedniecības metodes. Līdzās lielajām lekcijām varēs apmeklēt arī vairāk nekā 40 dažādus miniseminārus par specifiskākām tēmām, piedalīties grupu nodarbībās, izmēģinot cigunu, jogu, biodeju, sieviešu vingrošanas prakses.

Festivāls notiek vienā no senču Saules kalendāra astoņām lielajām pieturām – Ūsiņa laikā, tāpēc īpaša uzmanība būs pievērsta šā laika tradīcijām.

Meistarklasē varēs apgūt tradicionālā Ūsiņa ēdiena pantāga gatavošanu (un pēcāk to arī nobaudīt), bet salidojuma noslēgumā būs lielais baltu Ugunsrituāls. 

Sekos spēka dziesmu sadziedāšana, kur ikvienam pasākuma apmeklētājam būs iespēja iezemēt festivālā gūto un izjust kolektīva enerģijas spēku senajā vendu apmetnes vietā Riekstu kalna virsotnē.

Foto: Laura Grīnvalde

Jautāti par festivāla nosaukuma izvēli, rīkotāji atzīmē, ka Spīdolas tēls sevī iemieso viedumu un daili, mērķtiecību un tās īpašības, kas mīt ikvienā no mums – zintnieku un burtnieku tautas mantiniekiem. Par festivāla simbolu izvēlēta slota, sens simbols, kura uzdevums ir attīrīt ceļu no šķēršļiem un dzīvi no nepatikšanām.

Darbības profilam atbilstošu slotu uzdots izveidot ikvienam salidojuma dalībniekam, un paredzams, ka tā būs krāšņa ekspozīcija.

Dalība visos pasākumos (izņemot individuālos) bezmaksas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu