Pašvaldības līdzekļu taupīšanai Viļakas novada domes deputāts atsakās no algas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Maks ar monētām.
Maks ar monētām. Foto: Edijs Pālens/LETA

Viļakas novada domes deputāts Artjoms Kokorevičs (S), lai taupītu pašvaldības līdzekļus, no marta atteicies no atalgojuma saņemšanas domē.

Kokorevičs atteicies no atlīdzības par deputāta un komiteju locekļa pienākumu pildīšanu no marta līdz gada beigām, un kolēģi domē viņa lēmumu atbalstījuši.

Aģentūrai LETA deputāts skaidroja, ka, diskutējot par pašvaldības budžetu un iespējām taupīt, izskanējis priekšlikums samazināt atalgojumu apkopējām, kapu pārziņiem, taču, viņaprāt, zemāk atalgotā personāla atalgojums būtu jāsaglabā. Kokorevičs arī neuzskata, ka tagad visiem deputātiem būtu jāatsakās no atalgojuma, jo tad ciestu darba kvalitāte.

Deputāts stāstīja, ka darbs domē no viņa prasa desmit līdz 20 stundas mēnesī, un viņš ir nodarbināts arī citviet, tāpēc līdzekļu "maizei pietiks". Arī nākamgad deputāts domē vērsīsies ar iesniegumu, atsakoties no atalgojuma.

Valsts ieņēmumu dienesta publiskotā amatpersonas deklarācija liecina, ka 2017.gadā par darbu domē Kokorevičs saņēmis 3873 eiro, taču viņš strādājis arī par autovadītāju Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā un pārdevēju SIA "Ozolmājas", kur kopā viņa atalgojums bijis 10 268 eiro. Vēl 1649 eiro deklarēti kā "citi ienākumi" no Lauku atbalsta dienesta.

Kokoreviča deklarācija par pērno gadu vēl nav publiskota.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu