Irānas ministrs apsūdz Trampu "ekonomiskā terorismā" (2)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Irānas ārlietu ministrs Mohammads Džavads Zarifs
Irānas ārlietu ministrs Mohammads Džavads Zarifs Foto: AP/Scanpix

Irānas ārlietu ministrs Mohammads Džavads Zarifs pirmdien apsūdzēja ASV prezidentu Donaldu Trampu "ekonomiskā terorismā", norādot, ka Baltā nama saimnieks "kavējis palīdzības centienus" pēc Irānā pieredzētajiem postošajiem plūdiem, kas prasījuši daudzu cilvēku dzīvības.

Trampam īstenojot tā dēvēto maksimālā spiediena politiku pret Irānu, tika "kavēti Irānas Sarkanā Pusmēness palīdzības centieni visām kopienām, kas cietušas bezprecedenta plūdos", tviterī norādīja ministrs.

"Bloķēto iekārtu vidū ir arī palīdzības helikopteri. Tas nav tikai ekonomiskais karš. Tas ir ekonomiskais terorisms," uzsvēra Zarifs.

Plūdos Irānā gājuši bojā vismaz 30 cilvēki, bet 240 ievainoti. Plūdi pēdējo divu nedēļu laikā skāruši liekāko daļu Irānas provinču.

Vairāk nekā 120 000 cilvēku plūdu dēļ savas mājas bija jāpamet un jādodas uz ārkārtas patversmēm.

Plaši plūdi ir reta parādība Irānā, kas līdz 2018.gadam desmitgadēm ilgi cieta no sausuma.

Irānas enerģētikas ministrs bezprecedenta plūdos vainoja klimata izmaiņas.

ASV prezidents Donalds Tramps maijā izstājās no pasaules lielvaru un Irānas kodolvienošanās un pakāpeniski sācis atjaunot sankcijas.

Pārējās valstis, kas parakstīja vienošanos - Lielbritānija, Francija, Vācija, Ķīna un Krievija -, ir apņēmušās paturēt atvērtus ekonomiskos, finanšu un transporta kanālus ar Irānu, neskatoties uz ASV sankcijām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu