Policija sākusi pārbaudi par Kalnciema ielas grausta nojaukšanas procesu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Turpinās Kalnciema ielas grausta nojaukšana
Turpinās Kalnciema ielas grausta nojaukšana Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Valsts policija (VP) sākusi resorisko pārbaudi par pērn novembrī degušās ēkas Rīgā, Kalnciema ielā 2B, nojaukšanas procesu, aģentūrai LETA pavēstīja nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK Rīgas domes frakcijas pārstāvis Edvards Ratnieks.

Frakcijas deputāte Ieva Holma savā iesniegumā VP lūdza sākt kriminālprocesu, lai noskaidrotu, vai ir notikusi ēkas likumīga nojaukšana, un vai nav notikusi valsts amatpersonu bezdarbība tīši vai aiz nolaidības. Tāpat viņa aicināja VP pārbaudīt, vai ēkas nojaukšanā nav saskatāmas noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmes, un vai Rīgas pilsētas būvvalde ir rīkojusies atbilstoši savai kompetencei. Ar iesniegumu VP Holma vērsās pērnā gada decembrī.

Šādu lēmumu deputāte pieņēma pēc tam, kad Rīgas būvvalde apturēja ēkas demontāžas darbus, jo to veicēji nevarēja uzrādīt eksperta slēdzienu, ka ēkas jūgendstila fasāde nav drošā veidā saglabājama un tāpēc būtu nojaucama.

Saņemot attiecīgo slēdzienu, būvdarbi atsākās, un patlaban ēkas fasāde atsevišķās vietās ir demontēta līdz 1.stāva līmenim.

Kā ziņots, 2018.gadā, naktī uz 25.novembri, ēkā Kalnciema ielā 2B izcēlās ugunsgrēks, kura dzēšanas darbi turpinājās vairākas dienas.

2018.gada 19.decembra Pilsētas īpašumu komitejas ārkārtas sēdē atbildīgās institūcijas vienojās, ka tiks uzsākta saudzīga ēkas būvkonstrukciju demontāža, kas būs vērsta uz sadegušo un bīstamo konstrukciju izvākšanu, un ka to kontrolēs Rīgas būvvalde, sertificēti konstruktori, kā arī tiks pieaicināta Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde.

21.decembrī ēkas īpašnieki uzsāka iekšpagalma ēkas nojaukšanas darbus, bet dažas dienas vēlāk būvvalde būvdarbus apturēja, jo darbu veicēji nevarēja uzrādīt eksperta slēdzienu, ka ēkas jūgendstila fasāde nav drošā veidā saglabājama un tāpēc būtu nojaucama.

Saņemot attiecīgo slēdzienu, būvdarbi atsākās un patlaban ēkas fasāde atsevišķās vietās ir demontēta līdz 1.stāva līmenim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu