Sākas dziesmu rakstīšanas nometnes “RigaLive” ceturtā sesija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

2. aprīlī sākas latviešu mūziķu pēdējo gadu iecienītākā dziesmu rakstīšanas nometne “RigaLive”, kas jau ceturto reizi kopā pulcēs vairāk kā trīsdesmit mūziķus no septiņām valstīm – Latvijas, Igaunijas, Polijas, Baltkrievijas, Nīderlandes, Lielbritānijas un Ungārijas.

“RigaLive” ideja radusies “Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas mūzikas eksports” izpilddirektorei Agnesei Cimuškai-Rekkei, un kopš 2017. gada rudens tā tiek regulāri organizēta kopā ar Agneses domubiedriem - producentu Kasparu Ansonu un skaņas inženieri Krišjāni Geidānu. Līdz šim nometnē piedalījušies vairāk nekā simts mūziķu, to skaitā Dons, Linda Leen, Jānis Aišpurs, Aija Andrejeva, Markus Riva, Māra Upmane-Holšteine, Samanta Tīna, Justs, Aminata un daudzi citi.

“RigaLive” ceturtā sesija norisinās no šodienas līdz ceturtdienai – pirmajā dienā notiek dalībnieku iepazīšanās, lekcijas un darbnīcas, taču rīt un parīt desmit komandas, kas katra sastāvēs no trīs mūziķiem – izpildītāja, dziesmu autora un producenta – astoņas stundas intensīvi strādās pie jaunu dziesmu tapšanas, kas katras dienas noslēgumā tiks prezentētas citām komandām un mūzikas industrijas ekspertu panelim.

Agnese Cimuška-Rekke "RIGaLIVE" sesijā
Agnese Cimuška-Rekke "RIGaLIVE" sesijā Foto: publicitātes

“Ik reizi interese par dalību “RigaLive” nometnēs strauji aug – saņemam dalības pieteikumus no aizvien tālākām valstīm. Patīkami dzirdēt pozitīvas atsauksmes ne vien no latviešu mūziķiem, kas piedalījušies kādā no “RigaLive” nometnēm, bet arī cildinošus komentārus no starptautiskiem nometnes dalībniekiem,” stāsta Agnese Cimuška-Rekke.

Foto: Atklāta trešā starptautiskās dziesmu rakstīšanas nometnes "RIGaLIVE" sesija.

Pie “RigaLive” veiksmes stāstiem noteikti jāmin “Zemes stunda” (ansis, Kristīne Pāže, Kaspars Ansons), kas vietnē YouTube jau skatīta vairāk kā 2.5 miljonu reižu, kā arī jau 34 nedēļas ieņem pirmo vietu kā digitālo platformu klausītākā dziesma Latvijā. Neskaitāmas no “RigaLive” laikā tapušajām dziesmām nonākušas regulārā radio rotācijā; divas dziesmas nokļuva “Supernova 2019” finālā (Samantas Tīnas  izpildītā “Cutting the Wire” un Edgara Kreiļa izpildītā “Cherry Absinthe”).

Nometne notiek ar LR Kultūras ministrijas, AKKA/LAA, “Latvijas Izpildītāju un Producentu Asociācijas” (LaIPA), “Latvijas Balzams” un “RedBull” atbalstu. LaIPA jau kopš 2012. gada finansiāli atbalsta biedrību “Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports”. Arī šogad LaIPA padome lēma novirzīt 30 000 EUR finansējumu vietējās mūzikas industrijas attīstībai. Liena Grīna, LaIPA izpilddirektore, komentē: “Uzskatām, ka ieguldījums Latvijas mūzikā ir nozīmīgs solis mūsu kultūras mantojuma saglabāšanai nākotnē. Mēs esam par mūsu mākslinieku intelektuālā potenciāla izaugsmi un stabilu platformu jaunu skaņdarbu radīšanai.”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu