"Goldman Sachs": Lielbritānija kopš 2016. gada jūnija zaudējusi 100 miljardus eiro

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas ekonomika gaidāmā “Brexit” dēļ zaudējusi aptuveni 87 miljardus sterliņu mārciņu (101,4 miljardus eiro). Ar šādiem aprēķiniem nākuši klajā ASV bankas “Goldman Sachs” analītiķi.

Kā liecina pirmdien publicētais dokuments, kopš 2016. gada jūnija, kad notika “Brexit” referendums, Apvienotā Karaliste ik nedēļu zaudējusi gandrīz 700 miljonus eiro. Lielbritānija tāpat zaudējusi 2,5% no sava iekšzemes kopprodukta.

“Goldman Sachs” eksperti norāda, ka pēdējās dienās pieaugusi varbūtība, ka Lielbritānija vispār nepametīs Eiropas Savienību – šāda iespējamība novērtēta ar 40% varbūtību. Tikmēr “cietā Brexit” variants tiek vērtēts ar 15% varbūtību.

Iepriekš vēstīts, ka 1. aprīlī Lielbritānijas parlaments atkārtoti noraidīja visus alternatīvos “Brexit” vienošanās variantus. Ja britu parlaments jau tuvākajā laikā nespēs atrast kompromisu par iespējamo “Brexit” vienošanos, tad Lielbritānija jau pēc 10 dienām būs spiesta īstenot sliktāko scenāriju, izstājoties no Eiropas Savienības bez vienošanās.

Ja izstāšanās no Eiropas Savienības tiks atkārtoti atlikta, tad Lielbritānijai būs jāpiedalās Eiropas Parlamenta vēlēšanās, kas notiks maija beigās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu