Noskaties: tūristiem Islandē nākas bēgt, kad no ledāja atdalās ledus gabals

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Tūristiem Islandē svētdien nācās ņemt kājas pār pleciem, kad lagūnā no ledāja atdalījās ledus gabals un iekrita jūrā, radot lielus viļņus, vēsta raidorganizācija CNN. 

Islandes tūrisma kompānijas "Hafjall" kalnu ekskursiju vadītājs Stefans Mantlers nofilmēja visu notikušo - gan ledus gabala atdalīšanos, gan arī tūristu bēgšanu.

Tūristi lūkojās uz Breidamerkurjegidla ledāju Vatnajokuldas Nacionālajā parkā. Mantlers stāsta, ka no ledāja puses esot nākusi krakšķoša skaņa, kas liecina par ledus gabala atdalīšanos. Viņš brīdināja klientus un parūpējās, lai viņi būtu drošībā, bet tajā pašā laikā arī nofilmēja notiekošo.

"Es redzēju, ka viņi sāk kustēties prom no bīstamajām vietām un viņu gidi bija gatavi mesties palīgā, ja tas būtu nepieciešams. Es turpināju filmēt, bet uzmanīgi vēroju cilvēkus," saka Mantlers.

Viņš norāda, ka ledus gabalu atdalīšanās no ledājiem šajā gada laikā ir samērā bieži vērojama parādība, bet šajā gadījumā gabals esot bijis neparasti liels un atdalījies ļoti tuvu krastam.

"Vissvarīgākais ir tas, ka neviens necieta un pat nesaslapinājās," norāda Mantlers.

Viņš uzsvēra, ka tūristi pirms došanās ceļā vienmēr tiek instruēti, ko darīt, ja tuvumā no ledāja atdalās ledus gabals.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu