Sabiedrībā pazīstami cilvēki uzliek sarkano degunu un aicina atbalstīt slimnīcās strādājošos Dakterus Klaunus

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar saukli #smaidsradasmaidu sabiedrībā pazīstami cilvēki vienojušies kopīgā akcijā, aicinot atbalstīt Latvijas slimnīcās strādājošos Dakterus Klaunus, kuri palīdz bērniem, kā arī pieaugušajiem brīdī, kad nepieciešams uzmundrinājums.

Kampaņā ikkatrs par ziedojumiem tiek aicināts iegādāties Dakteru Klaunu simbolu – sarkanos degunus un publicēt attēlu sociālajos tīklos ar #smaidsradasmaidu. Visi ieņēmumi no degunu iegādes tiks novirzīti Dakteru Klaunu darbības nodrošināšanai sešās Latvijas slimnīcās. Savu atbalstu kampaņai pauž aktieri, sportisti, žurnālisti, TV raidījumu vadītāji, un mūziķi: Kārlis Kazāks, Kaspars Zemītis, Nauris Brikmanis, Elmārs Tannis, Oļegs Sorokins, Jānis Geste, Kaspars Ozoliņš, Toms Grēviņš, Dagmāra Legante, Līga Zeļģe, Gorans Gora, Dināra Rudāne, Jakovs Rafalsons, Veronika Plotņikova u.c.

“Prieks ārstē, un ar Dakteri Klaunu prieks ienāk tur, kur tas visvairāk ir nepieciešams – starp ārstiem, māsiņām un zālēm. Es gribu palīdzēt atvērt priekam durvis. Es uzlieku degunu priekam par prieku.

Lai vairotu sabiedrības izpratni un atbalstu Dakteru Klaunu darbam Latvijas slimnīcās, 1. aprīlī aicinu uzlikt sarkano degunu, nofotografēties vai nofilmēties un publicēt to sociālajos tīklos, lietojot #smaidsradasmaidu,” saka viens no kampaņas dalībniekiem mūziķis Kārlis Kazāks.

“Es novēlu būt veseliem, bet neaizmirst, ka slimību ārstē ne tikai zāles un ārsti, bet arī smaids! Palīdzi Dakterim Klaunam būt tur, kur viņu gaida! Uzliec sarkano klauna degunu un uzdāvini smaidu gan apkārtējiem, gan mazajiem pacientiem,” aicina mūziķis Kaspars Zemītis.

Dakteru Klaunu deguni būs iegādājami Rimi lielākajos veikalos – Hyper un Super visā Latvijā līdz 29 aprīlim. Vienlaikus iespējams ziedot arī Rimi un Supernetto veikalu ziedojumu kastītēs.

Labdarības kampaņas laikā saziedotie līdzekļi tiks novirzīti Dakteru Klaunu ikdienas darbam Latvijas slimnīcās. Dakteri Klauni sniedz atbalstu, siltumu un smaidus slimnīcu pacientiem, viņu vecākiem un arī medicīnas personālam visā Latvijā jau sešus gadus.

“Klauni visu šo daudzo sadarbības gadu laikā ir kļuvuši par mūsu plašās komandas daļu. Jāatzīst, ka viņi ne vien iepriecina un nomierina satrauktos bērnus un viņu ģimenes, bet arī uzlabo omu slimnīcas personālam. Ļoti bieži slimnīcā vērojam ainu, kad ātrā steigā, ar atbildību sejā kaut kur steidzas māsa vai ārsts, bet Dakteri Klauni atrod veidu, kā likt viņiem pasmaidīt. Un tālāk smaids aplaimo kādu no pacientiem. Tieši tāpat ir arī ar vecākiem, jo mierīgāki, pozitīvāk noskaņoti ir vecāki, jo labāk slimnīcā jūtas arī bērniņš. Liels paldies viņiem par pozitīvisma devu ik dienu!” – tā par Dakteru Klaunu ikdienas darbu atsaucas Inita Stūre Stūriņa, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas galvenā virsmāsa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu