Rokmūziķis izdara pašnāvību pēc apsūdzības seksuālā uzmācībā (2)

#MeToo
LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Armando Vega Hils
Armando Vega Hils Foto: Ekrānuzņēmums

Meksikā pazīstams rokmūziķis Armando Vega Hils ir izdarījis pašnāvību, neatzīstot apsūdzību seksuālā uzmācībā, kuru viņam izteikusi Meksikas #MeToo kustība, pirmdien tviterī paziņoja viņa grupa. 63 gadus vecais Vega, kurš bija rokgrupas "Botellita de Jerez" ("Heresa pudelīte") basģitārists, nomira pirmdienas rītā.

Dažas stundas pirms nāves viņš tviterī ierakstīja, ka plāno izdarīt pašnāvību kā "radikālu nevainīguma deklarāciju" pēc #MeToo kustības izteiktās anonīmās apsūdzības.

Mehiko pilsētas prokurori paziņoja, ka izmeklē pusmūža vecuma vīrieša nāvi, kurš tika atrasts pakāries kokā pie savas mājas Narvartes rajonā. Izmeklēšanas ziņu avots apstiprināja, ka šis vīrietis bija Vega.

Vega tviterī bija ierakstījis, ka viņa pašnāvība ir reakcija uz anonīmu apsūdzību seksuālā uzmācībā 13 gadus vecai meitenei, kas it kā notikusi pirms vairāk nekā 10 gadiem.

Apsūdzība bija parādījusies tvitera kontā @MeTooMusicaMX, kas ir daļa no Meksikā topošās #MeToo kustības, kura pēdējās nedēļās izprovocējusi daudzas apsūdzības seksuālos uzbrukumos, kas izteiktas žurnālistiem, augstskolu mācībspēkiem, rakstniekiem un citiem kultūras darbiniekiem.

"Es kategoriski noliedzu šo apsūdzību," tviterī pirms pašnāvības rakstīja Vega, kurš bija arī godalgots dzejnieks un rakstnieks.

"Ir fakts, ka es zaudēšu savu darbu, kurš tika veidots uz manas sabiedriskās uzticamības pamata. Mana dzīve ir arestēta, nav nekādas izejas," rakstīja mūziķis.

Viņš pauda bailes, ka nespēs aizstāvēties sociālajos medijos, kur "jebkas, ko saku, tiks izmantots pret mani".

Vega arī rakstīja, ka grib pasargāt savu dēlu, lai viņš neciestu no "šīs nepatiesās apsūdzības pret mani sekām". Ģimenes draugs informēja, ka Vegas dēls ir astoņus gadus vecs.

"Man ir jāpaskaidro, ka mana nāve nav vainas atzīšana. Gluži pretēji – tā ir radikāla nevainīguma deklarācija," piebilda Vega.

Tvitera kontā @MeTooMusicaMX kāda sieviete svētdien apgalvoja, ka Vega esot sadraudzējies ar viņu, kad viņa bijusi topoša mūziķe 13 gadu vecumā, bet viņam bijuši 50 gadi.

Sieviete rakstīja, ka Vega esot uzaicinājis viņu uz savu māju un vairākkārt seksuāli uzmācies, tai skaitā sacījis, ka gribot viņu iemācīt skūpstīties. Viņa attiecības ar Vegu esot pārtraukusi.

"Esmu pārliecināta, ka es neesmu vienīgā. Man ir šausmīgi zināt, ka citi cilvēki varbūt nebija tik veiksmīgi kā es un iekrita viņa perversajās lamatās," rakstīja šī sieviete.

#MeToo kustība sākumā nebija sevišķi populāra Meksikā, kad tā 2017. gadā iesākās ASV ar vairākām apsūdzībām Holivudas producentam Hārvijam Vainstīnam. Pēdējās nedēļās Meksikā šī kustība tomēr sākusi izteikt apsūdzības mūzikā, žurnālistikā, izdevējdarbībā un augstskolās strādājošām slavenībām.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu