Pazudušās Agneses Kļaviņas lieta: tiesā demonstrē video, kā sieviete negribīgi iekāpj divu britu auto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

2014.gada 6.septembra rītā Spānijas kūrortā pazuda latviete Agnese Kļaviņa, kura joprojām nav atrasta. Viņas nolaupīšanā apsūdzēti divi briti, no kuriem viens ir britu multimiljonāra dēls. Tabloīds "Daily Mail" publiskojis novērošanas kameru video, kurā redzams, kā sieviete runā ar vienu no vīriešiem un šķietami cenšas atrunāties, bet beigu beigās tomēr iekāpj automašīnā.

30 gadus vecā Agnese Kļaviņa pēdējo reizi redzēta 2014.gada 6.septembrī ap sešiem no rīta slavenību iecienītajā naktsklubā "Aqua Mist" Marveljas pilsētā.

Kļaviņas nolaupīšanā apsūdzēti divi vīrieši - Veslijs Kapers un Kreigs Porters. Pazudušās sievietes ģimenes advokāti lūguši tiesnesi piespriest Kaperam 12 līdz 16 gadu cietumsodu, ja viņš tiesā tiks atzīts par vainīgu.

41 gadu vecais Kapers ir atzinis, ka Agnese no naktskluba devās prom viņa "Mercedes" markas automašīnā, taču apgalvo, ka sieviete esot izkāpusi no auto, pirms tas sasniedza Kapera mājokli.

Kaperam un 37 gadus vecajam Porteram draud ilgs cietumsods, ja tiesa atzīs viņus par vainīgiem Kļaviņas nolaupīšanā. Domājams, ka Kļaviņa ir mirusi, lai gan viņas mirstīgās atliekas tā arī netika atrastas.

Apsūdzības puse vaino abus vīriešus Kļaviņas "piespiešanā" iekāpt automašīnā.

Advokāts Enrike Basigalupo sacīja, ka pieprasījis Kaperam piespriest bargāku sodu, jo uzskata, ka Kapers vispirms licis Kļaviņai "pret viņas gribu" iekāpt automašīnā, bet pēc tam licis kluba apsargam aizvērt durvis, kad viņa mēģināja tās atvērt un izkāpt.

Viņš atsaucās uz citu novērošanas kameru ierakstu, kurā redzams, kā četras dienas pēc incidenta naktsklubā vairāki vīrieši, tai skaitā abi apsūdzētie, uz laivas ienesuši paklāju un koferi. Tas nepierāda, ka Kļaviņa ir mirusi, bet gan "parāda dīvainu ainu, kas varētu izskaidrot, kāpēc viņa pazuda", norāda advokāts.

Valsts prokurore Maria del Karmena Tirado pieprasa abiem britiem 12 gadu cietumsodu, savā noslēguma runā norādot, ka Kļaviņa "baiļpilni" iekāpusi automašīnā.

"Attēli liecina, ka viņa negribēja doties prom no naktskluba kopā ar Kaperu un ka viņa negribēja kāpt mašīnā ar abiem apsūdzētajiem," viņa sacīja. "Viņa sajuta briesmas. Kapers un Porters ir pēdējie cilvēki, ar kuriem viņa kopā redzēta, un viņa iekāpa [Kapera un Portera] mašīnā, jo viņu uz to piespieda."

Ne "Mercedes" automašīnā, ne arī laivā netika atrastas Kļaviņas DNS pēdas. 

Kapera advokāts tiesā norādīja, ka vienīgie pierādītie fakti lietā esot tādi, ka Kļaviņa iekāpusi automašīnā, ar kuru pārvietojās Kapers un Porters, bet "pārējais ir pieņēmumi un spekulācijas".

Kapers apgalvo, ka esot izlaidis Kļaviņu apmēram trīs minūšu brauciena attālumā no savas mājas, jo sieviete esot pārdomājusi. Viņa teikusi, ka dzīvojot netālu.

Policija norāda, ka Kļaviņas mobilais tālrunis pārstāja raidīt signālus apmēram piecas stundas pēc iekāpšanas auto.

Spriedums Kļaviņas lietā gaidāms tuvāko trīs nedēļu laikā. Prokuratūra prasījusi piespriest abiem britiem 12 gadu cietumsodus, kā arī Kļaviņas vecākiem izmaksāt 75 000 sterliņu mārciņu lielu kompensāciju.

Latvijā dzimusī Kļaviņa vairākus gadus nodzīvoja Londonā, bet pēc tam pārcēlās uz Kosta del Solu Spānijā, kur līdz pazušanai bija nodzīvojusi apmēram pusgadu. Viņa strādāja par viesmīli.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu