ASV veic izmeklēšanu pret "Hyundai" un "Kia" par automobiļu aizdegšanās gadījumiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
KIA Optima
KIA Optima Foto: AFP/SCANPIX

ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) pirmdien paziņoja, ka sākusi divas atsevišķas izmeklēšanas pret Dienvidkorejas autobūves uzņēmumiem "Hyundai Motor" un "Kia Motors" pēc tam, kad saņemtas vairāk nekā 3100 sūdzības par aizdegšanās gadījumiem, kas ietekmējuši abu kompāniju ražotus automobiļus.

Šie incidenti saistīti ar vienu nāves gadījumu vairāk nekā 100 cilvēku ievainojumiem, norāda NHTSA.

Pārvalde norāda, ka saistībā ar šīm izmeklēšanām, kas tika sāktas 29.martā, kopumā varētu tikt atsaukti gandrīz trīs miljoni automobiļu - 1,7 miljoni "Kia Optima", "Sorento" un "Soul", kā arī gandrīz 1,3 miljoni "Hyundai Sonata" un "Santa Fe".

Sākotnēji par aizdegšanās gadījumiem informācija 2018.gadā tika saņemta no patērētāju interešu aizstāvības grupas "Center for Auto Safety", pēc kuras regulatori no abiem autoražotājiem pieprasīja informācija par visiem aizdegšanās gadījumiem, kas saistīti un nesaistīti ar dzinējiem.

Šī nav pirmā reize, kad "Hyundai" un "Kia" automobiļos piedzīvoti negaidītas aizdegšanās gadījumi. NHTSA vēsta, ka kopš 2015.gada kopumā ietekmēti aptuveni seši miljoni automobiļu, no kuriem tikuši atsaukti vien aptuveni 2,4 miljoni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu