"Ryanair" ierindots starp Eiropas lielākajiem piesārņotājiem (1)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair" ir vienīgā aviokompānija, kas iekļauta Eiropas desmit lielāko piesārņotāju sarakstā, ko izveidojusi Eiropas Komisijas (EK) Transporta un vides jautājumu grupa.

Tā ir pirmā reize, kad lielāko piesārņotāju antitopa pirmajā desmitniekā iekļuvis uzņēmums, kam nepieder ogļu elektrostacijas. 

"Ryanair" ierindots saraksta desmitajā vietā. Augstākās vietas ieņem septiņas elektrostacijas Vācijā un pa vienai Polijā un Bulgārijā. Tās visas tiek darbinātas ar brūnoglēm.

EK dati liecina, ka "Ryanair" oglekļa dioksīda emisiju apjoms aizvadītā gada laikā pieaudzis par 6,9%.

Tikmēr "Ryanair" sevi dēvē par "Eiropas zaļāko un tīrāko aviokompāniju".

""Ryanair" pasažieri rada vismazāko CO2 emisiju daudzumu uz vienu nolidoto kilometru, nekā jebkuras citas aviokompānijas pasažieri," teikts uzņēmuma paziņojumā.

Civilās aviācijas radītais piesārņojums kopš 2005.gada ir palielinājies par apmēram divām trešdaļām. Prognozes liecina, ka nākotnē šis rādītājs turpinās palielināties, lidojumiem kļūstot arvien lētākiem un pieejamākiem, norāda raidorganizācija BBC. Saglabājot līdzšinējo tempu, aviācijas industrija nākamo 30 gadu laikā kļūst par lielāko oglekļa dioksīda emisiju ražotāju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu