Kaimiņš: Ilgtermiņā jādomā par citu atrašanās vietu LTV un Latvijas Radio (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Artuss Kaimiņš
Artuss Kaimiņš Foto: Ieva Leiniša/LETA

Ilgtermiņā jādomā par citu atrašanās vietu Latvijas Televīzijai (LTV) un Latvijas Radio, otrdien pēc Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdes žurnālistiem pauda tās priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš (KPV LV).

To viņš teica pēc tam, kad komisijā tika apspriests jautājums par LTV iekšējās kontroles un drošības sistēmu darbības riskiem.

Viņaprāt, LTV ēka un atrašanās vieta ir tehniski un morāli novecojusi. Viņš norādīja, ka nākamajos trīs gados izmaiņas nenotikšot, bet "tuvākajos gados" un ilgtermiņā sabiedriskajiem medijiem būtu jāstrādā citviet.

Kaimiņš skaidroja, ka nepieciešams panākt drošību saistībā ar sabiedrisko mediju ēkās esošajām privātpersonām. Piemēram, LTV ēkā esot ap 80 apakšīrnieku, pavēstīja politiķis.

Jautājums par LTV valdes locekļu iecelšanu šodien komisijas sēdē netika pārrunāts. Kaimiņš skaidroja, ka tas netika darīts, jo sēde bija slēgta, bet šādi jautājumi jāpārrunā atklātā sēdē. Viņš norādīja, ka šajā jautājumā Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) tiks iztaujāta partiju frakcijās. To, vai šim jautājumam būtu jāvelta komisijas sēde, Kaimiņš vērtēšot pēc tam, kad NEPLP redzējumu būs uzklausījuši "KPV LV" deputāti.

Kā ziņots, NEPLP ir nolēmusi LTV valdes priekšsēdētāja amatā iecelt Latvijas zāļu ražotāja "Olainfarm" mārketinga tirgus datu analītiķi Eināru Gielu, savukārt LTV valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos amatam padome izvēlējās XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektori Evu Juhņēviču. Abiem izraudzītajiem nav darba pieredzes mediju jomā.

Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) aicina NEPLP atcelt lēmumu par LTV valdes locekļu apstiprināšanu un izsludināt atkārtotu konkursu, aģentūru LETA informēja asociācijā. LŽA uzskata, ka NEPLP izraudzītie jaunie valdes locekļi pēc būtības neatbilst konkursa nosacījumiem un augstajām amata prasībām. "Izraudzītajam valdes priekšsēdētājam nav nekādas vērā ņemamas vadības pieredzes, bet par satura attīstību atbildīgajai valdes loceklei nav pieredzes mediju darbā, ko pati padome iepriekš atzina par noteikti nepieciešamu," pauda asociācijā.

Savukārt Jaunā konservatīvā partija paziņojusi, ka Mediju politikas apakškomisijai prasīs anulēt LTV valdes konkursa rezultātus, kā arī aicinās izvērtēt NEPLP darbības likumību, izraugoties LTV valdes locekļus. Citi politiķi gan norāda, ka Saeimai nav tiesības lemt par LTV valdes konkursa rezultātiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu