"Latvijas pastam" piešķir 1,35 miljonu eiro lielu kompensāciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

AS "Latvijas pasts" par zaudējumiem, kas radušies, sniedzot abonēto preses piegādes pakalpojumu, no valsts saņems 1,355 miljonu eiro, paredz šodien valdībā atbalstītas rīkojuma projekts "Par valstij dividendēs izmaksājamo valsts akciju sabiedrības "Latvijas pasts" peļņas daļu par 2017.gadu".

Satiksmes ministrija (SM) skaidro, ka atbilstoši Pasta likuma pārejas noteikumiem, no valsts budžeta jākompensē zaudējumi, kas "Latvijas pastam" radušies, sniedzot abonēto preses piegādes pakalpojumu. Lai to veiktu, SM, kā "Latvijas pasts" kapitāla daļu turētājai, ir jānodrošina, ka daļa uzņēmuma peļņas tiek novirzīta šo zaudējumu kompensēšanai. "Latvijas pasts" 2017.pārskata gada peļņa bija 1,694 miljoni eiro, un peļņas daļa 80% apmērā veidoja 1,355 miljonus eiro, kas attiecīgi tiks novirzīti kompensācijai par abonēto preses izdevumu piegādi abonentiem visā Latvijas teritorijā.

Valstij līdz 2020.gadam jāturpina kompensēt "Latvijas pasta" abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojuma radītie zaudējumi.

Līdz šī gada 31.decembrim abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojumus visā Latvijas teritorijā sniegs "Latvijas pasts". Attiecīgajam komersantam no valsts budžeta kompensē zaudējumus, kas radušies, sniedzot abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojumus. Pēc "Latvijas pasta" sniegtās informācijas, preses izdevēju maksājumi šobrīd nepārsniedz 40% no faktiskajām izmaksām, kuras rodas uzņēmumam, piegādājot abonētos preses izdevumus.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4000 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu