Francija liek nojaukt 57 miljonus eiro vērtu nelegāli būvētu namu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Lai arī cik skaista būtu ēka, tā tomēr var kādu sadusmot ne pa jokam. Šāds scenārijs atgadījies franču Rivjērā - pilsētā Grasī.  Šoreiz melnā avs ir britu miljonārs Patriks Dīters, kas uzbūvēja iespaidīgu renesanses stila pili uz aizsargājamas teritorijas un sāka spraigu karu ar kaimiņiem, vēsta britu tabloīds "Daily Mail". 

18 mēneši - tik ilgs laiks ir atvēlēts Patrikam Dīteram, lai nojauktu savu 57 miljonus eiro dārgo namu. Zemesgabalu skaistajā franču Rivjērā Dīters iegādājās 1999. gadā un teju nekavējoties no zemesgabala daļas pārdeva nelielu mājiņu britu miljonāru pārim. Savukārt uz sev piederošā īpašuma 2005. gadā Dīters uzbūvēja 1200 kvadrātmetrus plašu renesanses stila villu ar trīs peldbaseiniem, heliportu, 18 luksusa viesnīcas tipa istabām, milzu banketa zālēm, bibliotēku un itāļu dārzu. Tomēr, neraugoties uz miljonāra ietekmi, īpašuma iespaidīgo ārieni un tā būvniecības izmaksām, tas atrodas  aizsargājamā teritorijā, turklāt saimnieka rīcība pamatīgi izveda no pacietības kaimiņus. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Мила (@wish_mila) on

Britu uzņēmējs Dīters savā greznajā savrupnamā ierīkoja luksusa viesnīcu un ballīšu vietu, iekasējot no kāzu rīkotājiem 50 000 eiro par nakti. Ballītes tomēr prasa savu - īpašnieks savā dārzā izkārtojis 132 skaļruņus un ļāvis saviem klientiem skandināt mūziku visu nakti, kas savukārt nokaitinājis bagātos kaimiņus. Ņemot vērā aizsargājamās zonas apbūves argumentu, britu kaimiņi iesniedza tiesā sūdzību par kaimiņa pretlikumīgo rīcību.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by nikiforov alexey (@nikiforovpsm) on

Pēc 14 gadus ilgas tiesāšanās Francijas tiesa pieņēma spriedumu - ēka un tās dārzs ir uzskatāmi par pretlikumīgi uzbūvētiem. Greznā villa Dīteram ir jādemontē 18 mēnešu laikā, jāmaksā 450 000 eiro liels sods un par katru nokavēto nojaukšanas dienu - 500 eiro. Vienīgā būve, ko tiesa atļāva atstāt, ir oriģinālā celtne, kas atradusies īpašuma teritorijā pirms Dītera iespaidīgās villas uzcelšanas. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wande (@yeyewandeeo) on

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu