Lielformāta gleznu sērija - Sandras Strēles “Nostalģija”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sandra Strēle. Nostalģija.
Sandra Strēle. Nostalģija. Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Līdz 19. maijam izstāžu zāles “Rīgas mākslas telpa” lielajā zālē skatāma Sandras Strēles (1991) personālizstāde “Nostalģija”, kurā eksponēta lielformāta gleznu sērija, turpinot mākslinieces iepriekšējo ciklu “Melanholija”. Aplūko foto no izstādes! 

Jaunās gleznotājas Sandras Strēles mākslinieciskajam rokrakstam ir raksturīgs emocionāls piesātinājums un spēcīga vizuālā izteiksme, kas vērš vērību dziļi personiskām cilvēka pieredzējuma šķautnēm. Tādējādi arī savā lielformāta gleznu sērijā “Nostalģija” māksliniece turpina iepriekšējo darbu ciklu “Melanholija”, vizuāli interpretējot nostalģisku, atmiņu raisošu stāvokli. Sandras Strēles personālizstāde piedāvās vērotāja lomu svešās, bet atpazīstamās sadzīves ainu un mirkļu fiksācijās, pārsteidzot ar notikumu siltumu – kā katram, nonākot kādā bērnības vietā un konstatējot, ka it kā viss ir mainījies un tai pat laikā – mainījies nav itin nekas.

Aplūko foto!

Sandra Strēle

Māksliniece Sandra Strēle ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības apakšnozarē, pirms tam kā apmaiņas studente papildinot savu pieredzi un zināšanas Antverpenes Karaliskajā Mākslas akadēmijā. Veidojusi vairākas personālizstādes, par pēdējo ˗“Melanholija”, tikusi nominēta “Kilograms kultūras” Vizuālās mākslas kategorijā, saņēmusi SEB bankas stipendiju glezniecībā par diptihu “Melanholija”, kā arī tikusi nominēta “Young Painter Prize” finālam Viļņā, Lietuvā. 2012. gadā ieguvusi Ināras Teterevas stipendiju mākslā. Tāpat Sandra Strēle ir aktīvi piedalījusies grupu izstādēs kā Latvijā, tā arī ārpus tās.

Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Izstādes kuratore ir Luīze Lismane, to organizē Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība un izstāžu zāle “Rīgas mākslas telpa”.

Izstādes tapšanu atbalsta Rīgas dome un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Video: No monumentālām gleznām līdz tušas zīmējumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu