Rebenoks apsvērs iespēju vērsties tiesā par UR lēmumu "Olainfarm" valdes sakarā (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Farmācijas kompānija AS "Olainfarm".
Farmācijas kompānija AS "Olainfarm". Foto: Lita Krone/LETA

Zāļu ražotāja AS "Olainfarm" bijušās padomes priekšsēdētājs Pāvels Rebenoks apsvērs iespēju pārsūdzēt tiesā Uzņēmumu reģistra (UR) lēmumu reģistrēt izmaiņas zāļu ražotāja AS "Olainfarm" valdes un padomes sastāvā, aģentūrai LETA sacīja Rebenoks.

Viņš uzskata, ka UR rīcība ir nožēlojama, jo esot grūti iedomāties, ka Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) dalībvalstī iespējams reģistrēt autobusā notikušu akcionāru sapulci.

Rebenoks neizslēdza iespēju, ka arī citi akcionāri varētu vērsties tiesā, ja uzskatīs, ka šāda rīcība nav bijusi pareiza, jo apmēram 40% akcionāru neesot bijusi iespēja piedalīties sapulcē un izvirzīt savus kandidātus padomei.

Bijušās padomes priekšsēdētājs uzsvēra, ka pirmdien pie "Olainfarm" mikroautobusā ieceltā padome nav leģitīma un tā nepārstāv visu akcionāru intereses. Rebenoks padomi, kuras sastāvā ir "kungi ar pieredzi uzņēmumu iznīcināšanā", ironiski dēvēja par "fantastisku".

Kā ziņots, izskatot vienu no saņemtajiem pieteikumiem, UR pieņēmis lēmumu reģistrēt izmaiņas "Olainfarm" valdes un padomes sastāvā.

Turpmāk "Olainfarm" padomi vadīs ekonomists Gundars Bērziņš, tās sastāva iecelts arī Jānis Buks, kurš būs padomes priekšsēdētāja vietnieks, kā arī Kārlis Krastiņš, Andrejs Saveļjevs un Haralds Velmers. Šādā sastāvā padomi pirmdien pie uzņēmuma ieejas novietotā mikroautobusā iecēla akcionāri, kuriem kopumā pieder 61,5% akciju.

Līdz šim "Olainfarm" padomē strādāja Rebenoks, Mārtiņš Krieķis, Daina Sirlaka un "Olainfarm" bijušā īpašnieka Valērija Maligina, kurš mira 2017. gada decembrī, vecākā meita Irina Maligina.

Jaunieceltā padome savā pirmajā sapulcē, kas notika pirmdien, uzreiz pēc jaunās padomes apstiprināšanas, lēma veikt izmaiņas "Olainfarm" valdē, proti, pašreizējo valdes locekli Ingu Krūkli mainīt pret Lauri Macijevski, kurš jau iepriekš bijis "Olainfarm" valdes loceklis.

Iestādē norādīja, ka UR lēmumu pieņemšanas procesā nav tiesību vērtēt publiskajā telpā izplatīto informāciju, tomēr, ņemot vērā publiskajā telpā izskanējušās šaubas par akcionāru sapulces tiesiskumu, UR informē, ka, lai akcionāru sapulcē pieņemtie lēmumi tiktu atzīti par spēkā neesošiem, akcionāriem ir tiesības vērsties Zemgales rajona tiesā ar attiecīgu prasības pieteikumu.

LETA jau vēstīja, ka pirmdien atceltajā "Olainfarm" sapulcē ievēlēta jauna padome, kuru vadīs ekonomists Bērziņš. Sapulcē piedalījās akcionāri, kuriem kopumā pieder 61,48% akciju.

Tāpat ziņots, ka "Olainfarm" valde paziņoja, ka bija atcēlusi 1.aprīlī plānoto akcionāru ārkārtas sapulci, jo, pārbaudot akcionāru sarakstus, atklājies, ka pieprasījumam par tās sasaukšanu, ko izteica Maligina vidējā meita Nika Saveļjeva un jaunākās meitas Annas Emīlijas Maliginas aizbildne Signe Baldere-Sildedze, nav juridiska pamata, proti, pieprasījumu parakstījušās personas neesot "Olainfarm" akcionāri un neatrodas uzņēmuma akcionāru reģistrā.

Savukārt uzņēmuma lielākais akcionārs SIA "Olmafarm" aicināja akcionārus ierasties uz iepriekš izsludināto akcionāru ārkārtas sapulci 1. aprīli, norādot, ka "Olainfarm" valde ir pakļāvusies padomes nelikumīgam spiedienam un, klaji ignorējot normatīvus, publiskojusi paziņojumu par akcionāru sapulces atsaukšanu.

"Olainfarm" 1. aprīļa akcionāru ārkārtas sapulces darba kārtībā bija iekļauti jautājumi par padomes vēlēšanām, par atlīdzības noteikšanu padomes locekļiem, kā arī par revīzijas komitejas atsaukšanu, jaunas revīzijas komitejas ievēlēšanu un atlīdzības noteikšanu revīzijas komitejas locekļiem.

Akcionāru strīdu dēļ birža "Nasdaq Riga" no 1. aprīļa apturējusi tirdzniecību ar "Olainfarm" akcijām.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu