"Kalev"/"Cramo" kļūst par noslēdzošajiem "Final Four" dalībniekiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Raul Mee/Mollusk Media

Tallinas "Kalev"/"Cramo" basketbolisti otrdien kļuva par noslēdzošajiem "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas "Final Four" dalībniekiem.

Izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla atbildes mačā Igaunijas čempioni "Kalev"/"Cramo" ar 96:59 (25:18, 31:15, 28:16, 12:10) uzvarēja šīs valsts vicečempioni "Tartu Universitāti", bet divu maču summā guva graujošu panākumu ar 180:118.

Atbildes cīņā rezultatīvākais bija Tallinas kluba basketbolists Redžijs Linčs, kurš iemeta 30 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas.

Tādējādi "Kalev"/"Cramo" spēlētāji sasnieguši apvienotā čempionāta finālčetrinieka sacensības, kur pusfinālā spēkosies ar Latvijas vicečempioni "VEF Rīga". Savukārt otrā pusfinālā Latvijas čempione "Ventspils" tiksies ar "Ogri".

Pusfināli Tallinā esošajā "Saku Suurhall" arēnā notiks piektdien, bet cīņas par medaļām norisināsies sestdien. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalījās 15 komandas, regulārajā turnīrā tām aizvadot divu apļu cīņas.

Pērn par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu