Kūlas ugunsgrēks trešdien laupījis kāda cilvēka dzīvību (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos Latvijā ir gājuši bojā divi cilvēki, viens no viņiem mēģinājis nodzēst kūlas ugunsgrēku, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Minētais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Rēzeknes novadā. Glābējiem ap plkst.13 tika ziņots par to un arī iespējamu cietušo. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka, visticamāk, bija dedzināti ugunskuri, kuru dzirksteles ar vēju aizpūstas un izraisījušas divus hektārus plašu kūlas degšanu.

Mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem pirms glābēju ierašanās, degošajā kūlas laukā bija nokritis cilvēks. Glābēji viņu atraduši jau mirušu.

Aizvadītajā diennaktī dzēsti vēl 100 citi kūlas ugunsgrēki. Kopumā izdeguši 186 hektāri Latvijas zemes. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks reģistrēts Iecavas novadā, kur zāle dega 30 hektāru platībā.

Otra traģiskā ugunsnelaime notikusi Līvānu novadā. Īsi pēc pusnakts konstatēts, ka deg kāda dzīvojamā māja 100 kvadrātmetru platībā un tai iebrukušas jumta konstrukcijas. Vienlaikus degusi arī kūla 250 kvadrātmetru platībā. Šajā ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks.

Tādējādi kopumā šogad ugunsgrēkos Latvijā ir gājuši bojā 35, bet cietuši 102 cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji ir dzēsuši 125 ugunsgrēkus, no kuriem 101 bija pērnās zāles dedzināšanas gadījums, bet 19 reizes devušies palīgā iedzīvotājiem glābšanas darbos.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā uzsver, ka kūlas ugunsgrēki ir bīstami un nav kontrolējami - tajos var ciest vai pat iet bojā cilvēki, tiek bojāts īpašums un izdeg lielas platības Latvijas zemes, kā arī tiek nodarīts būtisks kaitējums dabai un tās bioloģiskajai daudzveidībai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu