Kūlas ugunsgrēkā Iecavas novadā cietis ugunsdzēsējs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Otrdien, dzēšot pērnās zāles ugunsgrēku Iecavas novadā, cietis ugunsdzēsējs, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

Atgriežoties no kūlas ugunsgrēka dzēšanas Vecumnieku novada Vecumnieku pagastā, plkst.15.10 Vecumnieku ugunsdzēsēji pamanījuši, ka Iecavas novadā redzami lieli dūmi. Glābēji devušies noskaidrot to izcelsmi.

Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka deg kūla lielā platībā un spēcīgā vēja ietekmē uguns strauji izplatās uz meža pusi. Uz notikuma vietu devušies arī Iecavas ugunsdzēsēji.

Kopējā sausās zāles degšanas platība bija 30 hektāri. Ugunsgrēka dzēšanas darbos cietis viens ugunsdzēsējs-glābējs, kurš hospitalizēts. Dzēšanas darbi noslēgušies plkst.19.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos Latvijā ir gājuši bojā divi cilvēki, viens no viņiem mēģinājis nodzēst kūlas ugunsgrēku.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā uzsver, ka kūlas ugunsgrēki ir bīstami un nav kontrolējami - tajos var ciest vai pat iet bojā cilvēki, tiek bojāts īpašums un izdeg lielas platības Latvijas zemes, kā arī tiek nodarīts būtisks kaitējums dabai un tās bioloģiskajai daudzveidībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu