Baltijas drifta sezonas atklāšanā uz starta arī dāmas, turklāt katrā klasē

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dalībnieku sastāvi Baltijas drifta sezonas atklāšanai, kura norisināsies 27.aprīlī, kļūst aizraujošāki, un jaunas reģistrācijas tiek saņemtas katru dienu. Šobrīd lielajai Baltijas sezonas atklāšanai jau pieteikušies 95 sportisti no četrām valstīm. Latviešiem pievienosies arī ārvalstu sportisti, jo sacensību ietvaros notiks arī Lietuvas un Igaunijas čempionāta posmi.

Pirmo reizi Latvijas driftā dalību startam katrā no klasēm ir pieteikušas sieviešu kārtas drifta braucējas. 27.aprīlī uz starta redzēsim sieviešu kārtas pārstāvi gan Street, gan Proam, gan PRO klasē.

Foto: Kaspars Dziedātājs

PRO drifta pilote no Somijas, Krise Ālto, Biķerniekos brauks pirmo reizi. Viņa ir apmeklējusi sacensības, braucot līdzi savam komandas biedram Juham Poitalakso, kurš ir viens no Drift Masters Eiropas drifta čempionāta braucējiem. Jau kopš bērnības Krises ikdiena pagāja saskarē ar dažādiem sporta veidiem, pati nodarbojās ar jāšanas sportu, sākumā hobijs bija arī moto braukšana, tomēr drifts pārņēma Krises sirdi. Vairākus gadus sekojot līdzi driftam, komandas biedra gaitām un draugu drifta gaitām, Krise sāka sapņot par savu drifta automašīnu. Diemžēl 2011. gadā viņa smagi savainojās jāšanas treniņā, un bija nepieciešama ļoti ilga un smaga rehabilitācija, bet tas bija sava veida grūdiens beidzot sākt piepildīt savus sapņus. Pēc atlabšanas Krise nolēma pārdot savu zirgu un iegādāties drifta automašīnu - Toyota Soarer, un 2012. gadā viņa bija pirmā drifta braucēja-sieviete Somijā. Kopš 2012. gada Krise aktīvi, finanšu robežās, piedalījās dažāda veida sacensībās, 2012. gadā tika iegūta 2.vieta FDP Prostreet sērijā Somijā un 1.vieta FDO Street sērijā Somijā. 2013. gadā Krise turpināja startēt klasē Prostreet (jeb PROAM klase Latvijā), kur arī izcīnīja 2.vietu. 2014.gadā Krise izcīnīja 1.vietu “NEZ ladies drift league” sacensībās, kuras norisinājās Igaunijā. 2016. gadā Igaunijas sezonas superfinālā viņa ieņēma 4. vietu. 2017. un 2018. gadu Krise aizvadīja vairāk aktīvi trenējoties, nevis braucot sacensībās, trenējoties gan ziemā, gan vasarā, apmeklējot starptautiskas sacensības kopā ar savu komandu Power2Drift Team Finland un meklējot sponsorus startam PRO klases sacensībās. Organizatoriem ir liels prieks, ka tieši Biķerniekos Krise atklās savu 2019.gada sezonu driftā, stājoties pretī Baltijas Pro drifta braucējiem. Braucēja Biķerniekos startēs ar savu Toyota Soarer 2JZ GE. Kā viņa gatavojas sezonas atklāšanai, var sekot līdzi sportistes Facebook vietnē Finnish driftgirl.

Proam klasē uz starta izies lietuviešu braucēja Deimante Radzevičute. Deimante 2018.gada sezonā brauca Latvijas drifta kausa proam klases pilno sezonu, izrādot pietiekoši spēcīgu konkurenci Latvijas proam sportistiem. Deimante ir ļoti stabila drifta braucēja, un viņas lielākais mērķis ir šīs sezonas beigās ir pāriet uz Pro klasi.

Arī Street klasē ir saņemts pieteikums no lietuviešu braucējas, kurai šī būs pirmā sezona, un savu sezonu vēlas sākt tieši Biķerniekos, “Baltijas drifta sezonas atklāšanā”, kur Street klases braucēji sacensības aizvadīs Spīdveja stadionā.

Foto: Publicitātes foto

Jau pēc nepilnām trim nedēļām Biķernieku trasē uz starta stāsies tūkstošiem zirgspēku, jo 27. aprīlī tieši Rīgā norisināsies vērienīgā Baltijas drifta sezonas atklāšana. Bez jaunā, apvienotā Latvijas-Igaunijas PRO drifta čempionāta sezonu ieskandinās arī Baltijas PRO ieskaite un Latvijas, Igaunijas un Lietuvas drifta kausa Street un ProAm klases. Sacensības paralēli notiks Biķernieku galvenajā drifta trasē, konfigurācijā #rigababy un Spīdveja stadionā. Vairāk informācijas www.driftlatvia.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu