Sprukts: Izlasē sevi vairs neredzu (5)

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Sprukts
Jānis Sprukts Foto: Romāns Kokšarovs

Pieredzējušais Jānis Sprukts sevi vairs neredz kā Latvijas izlases spēlētāju, jo ir daudz jaunu un meistarīgu hokejistu, kuri valstsvienībā var spēlēt centra pozīcijā.

37 gadus vecais Sprukts svētdien kļuva par Latvijas vicečempionu hokejā, pārstāvot "Kurbada" vienības krāsas. Viņam šī bija jau otrā sezona Rumbulas komandā. 2018.gadā Sprukts palīdzēja vienībai izcīnīt valsts čempionu laurus.

Nule aizvadītajā sezonā savulaik 14 mačus Nacionālajā hokeja līgā (NHL) nospēlējušais Sprukts 35 regulārā čempionāta cīņās "Optibet" hokeja līgā guva 11 vārtus un veica 30 rezultatīvas piespēles. Arī izslēgšanas mačos viņš bija viens no "Kurbada" vienības līderiem, tomēr komandai nācās nolikt valsts čempionu pilnvaras.

"Finālsērija bija ļoti līdzīga. Nevaru izcelt vienu lietu vai faktoru, kas  tomēr izšķīra tās iznākumu. Ja būtu uzvarējuši kaut vienu no spēlēm viesos, sērija varēja arī aiziet citā gultnē. "Mogo" šoreiz vienkārši bija labāki," Latvijas hokeja virslīgas finālsēriju sarunā ar TVNET rezumēja uzbrucējs.

"Mogo" sērijā līdz četrām uzvarām pārspēja "Kurbadu" ar 4-2, izcīnot otro titulu komandas vēsturē.

Pieredzējušais hokejists piekrita, ka šī sērija skatītājiem noteikti patika labāk par 2018.gada finālu, kurā "Kurbads" ar 4-0 uzvarēja "Zemgali"/LLU. Sprukts gan pauda, ka pagājušajā gadā jelgavniekiem, visticamāk, finālam pietrūka emociju, jo tās tika atstātas pusfinālsērijā pret "Mogo".

Vaicāts, vai viņa uzvārds vēl kādreiz varētu parādīties Latvijas izlases kandidātu sarakstā, bijušais valstsvienības kapteinis bija tiešs.

"Mans laiks izlasē ir pagājis. Sevi vairs tur neredzu. Ir jaunāki džeki, kuri labi spēlē. Publiski vēl gan nesaku, ka esmu pielicis punktu karjerai izlasē. Ja nu nākamgad kas mainās (smejas). Neviens no Latvijas Hokeja federācijas (LHF) šogad nav uzrunājis dalībai izlasē, bet to arī nemaz negaidu. Novēlu komandai veiksmi un izdošanos pasaules čempionātā," sacīja Sprukts.

Centra uzbrucējs uzskata, ka izlases sniegums pasaules čempionātā Bratislavā būs atkarīgs no turnīra ievada. Ja tas tiks aizvadīts labi, tad, visticamāk, arī galarezultāts būs labs. Arī potenciālo līderu nespēlēšanas gadījumā komandā atradīsies pirmo lomu izpildītāji, jo varēs izpausties iepriekš pirmrindniekos nebijušie, uzskata Sprukts.

Augumā raženais hokejists Latvijas izlasē debitēja 2000.gada pasaules čempionātā Sanktpēterburgā, būdams vien 18 gadus vecs. Kopumā Sprukts valstsvienību pārstāvējis 12 pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu