"Vingruma" Elīna: cipari izskatās nedaudz neticami...

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vingruma klubs

Ēšanas paradumi un treniņu grafiks ir beidzot nostabilizējies. Aizejot uz veikalu, pārtiku izvēlos pavisam pēc citiem kritērijiem nekā pirms Vingruma maratona. Roka vairs nestiepjas pēc saldumiem, ne citiem neveselīgiem našķiem. 

Tā vietā izvēlos kādu augli, dārzeni vai pat kaltētas cūku pupas, kas palīdz sasniegt dienas proteīna devu. Daudz vairāk laika tagad veltu ēdienreižu plānošanai, parasti pat divas trīs dienas uz priekšu, lai būtu pārliecināta, ka apēdu pietiekami daudz olbaltumvielu saturošu produktu.

Gatavus ēdienus vai pusfabrikātus vairs nepērku vispār, un maltītes sanāk veselīgākas, garšīgākas un lētākas.

Arī kaloriju skaitīšana vairs nesagādā tik lielas rūpes, lai arī ir nedaudz nogurdinoši. Pēdējās trīs nedēļas cenšos plānotājā pierakstīt, ko dienas gaitā apēdu, un kalorijas rēķinu tikai vakarā, ja ir aizdomas, ka esmu novirzījusies no plāna. Daudzu produktu kaloritāti jau zinu no galvas, tāpēc jau instinktīvi zinu, vai būs uzņemtas tieši tik kalorijas, cik nepieciešams. Kad ēdienu gatavoju vairākām dienām uz priekšu, tad jau laicīgi varu visu pierakstīt un izrēķināt. Tā ir daudz vieglāk pielāgot arī uzkodas starp ēdienreizēm.

Šonedēļ bija daudz lieka stresa darbā un par gaidāmo svēršanos pie Normunda. Tā kā esmu no tiem cilvēkiem, kas pārlieku uztraucas par visu, tad tas bieži ietekmē arī miega kvalitāti.

Pēdējās nedēļās ir krities dziļā miega laiks, kaut arī guļu ne mazāk kā 7 līdz 8 stundas. Īpaši grūti bija ceturtdien, kad pēc 5 gulētām stundām bija jābrauc uz treniņu.

Nogurums bija klāt jau iesildoties uz velotrenažiera, un spēkus atgūt sāku tikai pašās treniņa beigās. Tomēr pēc piektdienas komandas saliedēšanās pasākuma darbā, kārtīgas smieklu devas, labi pavadīta laika un 8 stundām miega biju atkal pilna enerģijas un gatava sestdienas treniņam!

Dziļās muskulatūras vingrinājumi, kā vienmēr, pārsteidz mani nesagatavotu, un vēl aizvien ir nedaudz grūti. Tomēr nevar salīdzināt ar pirmajiem treniņiem, kad arī 20 minūtes uz skrejceliņa raitā solī prasīja lielu piepūli un nevarēju uztaisīt nevienu atspiedienu.

Svēršanās, par ko tik ļoti uztraucos, paiet bez lieliem pārsteigumiem, jo nebiju gaidījusi labus rezultātus.

Kopējais svars pēdējās divās nedēļās krities vien par nieka 100 gramiem. Šoreiz gan svari rāda daudz iepriecinošākus ciparus pie zaudētās tauku un muskuļu masas daudzuma.

Iepriekš zaudēto muskuļu masu esmu atguvusi, un tauku daudzums ir atkal sācis samazināties. Vēl aizvien skeptiski skatos uz pēdējo divu svēršanās reižu rezultātiem, jo cipari izskatās nedaudz neticami. Zinu tikai to, ka nākamās divas nedēļas no plāna nedrīkst novirzīties nevienu dienu, lai nezaudētu vēl vairāk laika bez svara izmaiņām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu