Čehija izdod Austrijai par uzbrukumiem vilcieniem aizdomās turētos irākiešus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia.org/Jcornelius

Čehijas policija izdevusi Austrijai divus irākiešus, kas tiek turēti aizdomās par līdzdalību uzbrukumos vilcieniem Vācijā 2018.gadā, trešdien pavēstīja čehu likumsargi.

30 gadus vecais vīrietis un 27 gadus vecā sieviete tika aizturēti Prāgas lidostā pirms nedēļas - drīz pēc tam, kad Vīnē bija aizturēts 42 gadus vecs irākiešu aizdomās turamais.

"Viņi tika aizvesti līdz robežai un otrdien nodoti austriešu konvojētājiem," pavēstīja policijas preses sekretāre Hana Rubāšova.

Trīs irākieši tiek turēti aizdomās, ka viņi pērn oktobrī Vācijā pāri dzelzceļa līnijai starp Minheni un Nirnbergu pārvilkuši tērauda stiepli. Rezultātā tika nodarīti bojājumi vilciena priekšējam logam.

Līdzīgs negadījums tika pieredzēts decembrī netālu no Berlīnes, kad tika nodarīti bojājumi elektrības vadiem.

Nedz vienā, nedz otrā gadījumā cilvēki necieta.

Kā skaidroja Vīnes prokurori, vienīgi tehniskas kļūdas dēļ šajos incidentos nav bijis upuru. Netālu no noziegumu vietām bijuši uzraksti arābu valodā, turklāt bijis atstāts teroristu grupējuma "Islāma valsts" karogs, kas liecina, ka uzbrukumiem bijis teroristisks motīvs, norādīja prokurori.

Vīnē aizturētais vīrietis atzinies, ka bijis iesaistīts abos incidentos, tomēr noliedz, ka noziegumiem būtu teroristisks motīvs, kas viņam varētu draudēt ar mūža ieslodzījumu.

Austrijas mediji ziņo, ka aizturētais irākietis ir piecu bērnu tēvs un strādājis apsardzes uzņēmumā, kuram bijusi piekļuve futbola stadioniem. Viņš Austrijā ieradies kā bēglis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu