Kurucs sasniedz NBA karjerā 500 gūto punktu robežu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs trešdien sasniedza 500 gūto punktu robežu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) savā debijas sezonā.

Kuruca pārstāvētā "Nets" savā laukumā ar rezultātu 105:115 (22:34, 28:23, 28:33, 27:25) piekāpās spēcīgajai Toronto "Raptors", ciešot ceturto zaudējumu pēdējos piecos mačos.

Latvijas basketbolists laukumā devās starta pieciniekā, kopumā šajā mačā 19 minūtēs iemetos 11 punktus (4/5 divpunktu metienos un 1/2 tālmetienos).

Kurucs izcīnīja arī 4 atlēkušās bumbas, atdeva 2 rezultatīvas piespēles, bloķēja 1 metienu, pieļāva 3 kļūdas, saņēma 3 piezīmes un sakrāja -1 lietderības rādītāju. 

NBA spēlētāja karjerā Kurucam šī bija 60. spēle. Viņš kopumā savā debijas sezonā guvis 504 punktus (vidēji mačā 8,4 punkti).

"Nets" sastāvā aizvadītajā mačā rezultatīvākais bija D'Endželo Rasels, kurš guva 27 punktus, bet 14 punktus pievienoja Spensers Dinvidijs.

"Raptors" rindās Paskāls Sjakams guva 28 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, Kavai Lenards iemeta 26 punktus un savāca 9 bumbas pie groziem, bet Seržs Ibaka pievienoja 23 punktus un 12 atlēkušās bumbas.

Kurucs savus pirmos punktus guva spēles ceturtajā minūtē, kad divos uzbrukumos pēc kārtas no 3:2 panāca 7:2.

Tiesa, "Nets" komandai vadību neizdevās noturēt un pirmā ceturtdaļa tika zaudēta ar 22:34. Pirmā puslaika pēdējās minūtēs cēsnieks guva vēl piecus punktus, mājiniekiem pārtraukumā dodoties ar septiņu punktu deficītu (50:57).

Pēdējo reizi latvietis pretinieku grozu iekaroja otrā puslaika ceturtajā minūtē, kad ar atmugurisku bumbas triecienu grozā no augšas panāca 59:68. "Nets" spēles otrajā pusē tā arī neatspēlējās un cieta zaudējumu ar 105:115.

"Nets" ar 39 uzvarām 79 spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferencē, kamēr "Raptors" ar 56 panākumiem 79 dueļos ir otrā Austrumos un visā līgā.

Bruklinas vienība nākamās spēles aizvadīs nedēļas nogalē viesos pret Milvoki "Bucks" un Indiānas "Pacers", bet regulārā čempionāta noslēgumā nākamnedēļ savā laukumā būs jāuzņem Maiami "Heat".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu