Britu parlaments pieņem likumprojektu par bezvienošanās "Brexit" novēršanu

TVNET/LETA/AFP/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas parlamenta apakšpalāta trešdienas vakarā ar vienas balss pārsvaru pieņēma likuma projektu, kas uzdod premjerministrei Terēzai Mejai lūgt atlikt valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), lai novērstu bezvienošanās "Brexit".

Likumprojekts, kuru iesniegusi opozīcijā esošās Leiboristu partijas deputāte Iveta Kūpere, tika pieņemts trešajā lasījumā, 313 deputātiem balsojot par un 312 – pret.

Likumprojekts tagad tiks nodots galīgai apstiprināšanai parlamenta augšpalātā, kur to paredzēts apspriest ceturtdien.

Pašreizējais "Brexit" termiņš ir 12.aprīlis. Lai tas tiktu atlikts, ir nepieciešama arī ES piekrišana.

Meja trešdien tikās ar Leiboristu partijas līderi Džeremiju Korbinu, lai rastu kompromisu jautājumā par izstāšanos no ES.

Dauningstrīta paziņoja, ka abas puses "izrāda elastību" un vienosies par "darba programmu" trešdienas vakarā pirms jaunām sarunām ceturtdien.

"Nav tik daudz pārmaiņu, cik es gaidīju, bet mums rīt būs tālākas diskusijas, lai izpētītu tehniskos jautājumus," savā paziņojumā sacīja Korbins.

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers pirms tam trešdien paziņoja, ka Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) var tikt atlikta līdz 22.maijam, ja tās parlaments tuvāko dienu laikā beidzot apstiprinās jau trīskārt noraidīto "Brexit" vienošanos.

Meja otrdienas vakarā bija paziņojusi, ka plāno lūgt Briselei vēl vienu izstāšanās atlikšanu, lai izvairītos no iespējamā bezvienošanās "Brexit".

10.aprīlī Briselē paredzēts ES ārkārtas samits, taču starp bloka dalībvalstu līderiem, šķiet, pastāv nopietnas domstarpības, vai "Brexit" vajadzētu vēlreiz atlikt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu