Infografika: Aļona Ostapenko - Medisona Kīza

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien ASV aizvadīs Čārlstonas WTA "Premier" sērijas turnīra trešās kārtas maču. Sacensību astotdaļfinālā viņa tiksies ar ASV tenisisti Medisonu Kīzu. Cīņas sākums paredzēts ne agrāk par plkst. 22.30 pēc Latvijas laika.

Abām tenisistēm šī būs otrā savstarpējā spēle. Pirms trim gadiem Birmingemas WTA "Premier" turnīra ceturtdaļfinālā pārāka ar 6-7 (1:7), 6-4, 6-2 bija Kīza.

Latvijas tenisiste pirmajā kārtā ar rezultātu 6-1, 6-4 uzvarēja zviedrieti Juhannu Lāšoni, kura ir pasaules 88.numurs, bet otrajā kārtā iespaidīgi atspēlējās un ar 4-6, 6-3, 7-6 (7:4) pārspēja amerikānieti Šelbiju Rodžersu, kura reitingā nav atrodama. Par trešās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 55 WTA ranga punktus.

Tikmēr Kīza pirmajā kārtā bija brīva, bet otrajā ar 7-6 (7:5), 4-6, 6-4 pārspēja Vācijas pārstāvi Tatjanu Mariju, kura WTA rangā atrodama 59.pozīcijā.

Kīza karjeras laikā izcīnījusi trīs WTA titulus, pēdējo no tiem gūstot pirms diviem gadiem Stenfordā. Viņa ir 2015.gada Čārlstonas WTA "Premier" turnīra fināliste.

Šīs sezonas savā pirmajā turnīrā, Austrālijas atklātajā čempionātā, Kīza sasniedza ceturto kārtu, bet nākamajos divos WTA turnīros katrā izcīnīja pa vienai uzvarai. Viņa šosezon izcīnījusi sešas uzvaras un cietusi trīs zaudējumus.

Tāpat Ostapenko pagaidām šī sezona nav bijusi pārāk sekmīga, jo viņa turnīros līdz Čārlstonas sacensībām nebija spējusi uzvarēt vairāk par vienu maču, kamēr kopumā Latvijas sportiste šosezon WTA tūrē guvusi tikai piecas uzvaras un piedzīvojusi astoņus zaudējumus.

Ceturtdaļfinālā šī mača uzvarētāja tiksies ar planētas astoto raketi Sloeinu Stīvensu no ASV vai austrālieti Alju Tomļanoviču, kura rangā ir 39.vietā.

Ostapenko aizpērn debitēja šajā turnīrā, sasniedzot finālu, kurā atzina krievietes Darjas Kasatkinas pārākumu. Savukārt pērn viņa Čārlstonā nespēlēja.

Dubultspēlēs Ostapenko apstājās pirmajā kārtā.

Tikmēr Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova Čārlstonas WTA "Premier" sērijas turnīru noslēdza pēc pirmā mača, otrajā kārtā ar rezultātu 4-6, 2-6 zaudējot amerikānietei Džesikai Pegulai.

Sevastova pasaules rangā ieņem 12.vietu, bet šajā turnīrā viņa bija izlikta ar ceturto numuru.

Ar turnīru Čārlstonā sākusies sezona uz māla kortiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu