"Brexit" atbalstītājiem Džonsonam un Govam prasa uzņemties politisko atbildību par kampaņas pārkāpumiem (5)

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
No kreisās: Boriss Džonsons un Maikls Govs
No kreisās: Boriss Džonsons un Maikls Govs Foto: AFP/SCANPIX

Britu politiskajās aprindās ar jaunu sparu izskanējuši aicinājumi konservatīvās partijas līderiem Borisam Džonsonam un Maiklam Govam uzņemties atbildību par savu lomu "Brexit" sāgā un "Vote Leave" kampaņas pastrādātajām nelikumībām, vēsta "The Guardian".

"Vote Leave" atsauca apelācijas sūdzību pret Lielbritānijas vēlēšanu komisijas lēmumu, ka kampaņa pārkāpa likumu, novirzot ziedojumus simtiem tūkstošus mārciņu apmērā šķietami neatkarīgajai, jauniešiem domātajai grupai "BeLeave".

Kad medijos parādījās ziņas, ka "Vote Leave" pārkāpusi kampaņu tēriņu likumus, Džonsons tviterī šīs apsūdzības nosauca par "pilnīgi absurdām". Viņš norādīja, ka "Brexit" atbalstītāju uzvara esot bijusi pilnīgi likumīga.

Džonsona pārstāvis sestdien žurnālistiem norādīja, ka bijušais ārlietu ministrs nekomentēs apelācijas sūdzības atsaukšanu.

Leiboristu līdera vietnieks Toms Vatsons prasījis, lai Džonsons atzīst, ka kampaņa bijusi iesaistīta nelikumībās. "Es uzskatu, ka cilvēkam, kurš grib būt jūsu premjerministrs, būtu jāatzīst, ka "Vote Leave" pārkāpa likumu," viņš tvītoja.

Govs iepriekš norādījis, ka apelācijas dēļ nevarot komentēt lēmumu. Taču viņa birojs neatbildēja uz mediju jautājumiem arī pēc tās atsaukšanas.

"Vienu lietu mēs zinām - visiem šiem cilvēkiem ir pieejams ievērojami līdzekļi, tāpēc ir absurdi teikt, ka [apelācija] atsaukta finansējuma trūkuma dēļ," sacīja bijusī toriju deputāte Anna Subrija, kura pievienojusies neatkarīgo deputātu grupai. "Džonsonam un Govam jāsniedz pilnīgs un atbilstošs skaidrojums Lielbritānijas tautai."

Govs un Džonsons bija aktīvi iesaistīti "Vote Leave" kampaņā. 

Sadarbojoties ar vēlēšanu komisiju, policija izmeklē, vai kampaņa pieļāvusi vēl kādus likumpārkāpumus.

"Tas rada jautājumus par mūsu demokrātiju un to, vai augstākie kabineta ministri stāv pāri likumam," norādīja leiboristu deputāts Deivids Lamijs.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu