ASV gatavojas "iepumpēt" dolārus Venecuēlā pēc Maduro aiziešanas (7)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Savienotās Valstis gatavojas "iepumpēt" ASV dolārus Venecuēlā, lai stiprinātu tās ekonomiku gadījumā, ja līdzšinējais prezidents Nikolass Maduro atkāpjas no varas, atklājis Baltā nama ekonomikas padomnieks Lerijs Kadlovs.

Kadlovs trešdien žurnālistiem sacīja, ka Vašingtona jau sadarbojas ar bankām un Starptautisko Valūtas fondu (SVF), veidojot plānu Venecuēlas ekonomikas atdzīvināšanai.

Kad pienāks laiks, "mēs rīkosimies tik ātri, cik spēsim," viņš piebilda.

"Tas būs glābšanas plāns, tas būs pārstrukturēšanas plāns, tas būs plāns skaidras naudas ielikšanai," atklāja Kadlovs.

Venecuēla ir ieslīgusi dziļā ekonomiskā krīzē, hiperinflāciju nav izdevies apturēt, un iedzīvotājiem hroniski trūkst pārtikas un medikamentu. Daudzi krīzē vaino Maduro, kā arī naftas cenu krišanos.

Valstī arī ieilgusi konfrontācija starp Maduro un opozīcijas līderi Huanu Gvaido, kas sevi pasludinājis par prezidenta pienākumu izpildītāju un kuru par leģitīmu Venecuēlas valsts vadītāju atzinušas kopumā 60 valstis, arī ASV un vairākas Latīņamerikas valstis.

ASV izdara spiedienu pret Maduro, vēloties, lai viņš atkāpjas no amata.

Kadlovs norādīja, ka nav zināms, kad tas varētu notikt.

Taču tiklīdz Maduro aizies, ekonomiskā palīdzība tiks sniegta nekavējoties, sākot ar dolāru "iepumpēšanu", lai atdzīvinātu ekonomiku, sacīja Kadlovs, piebilstot, ka nauda tiks pārvietota caur "bankām, "iPhones", aplikācijām".

"Skaidrā nauda nebūs Venecuēlas bolivāri, tie būs dolāri, vismaz sākumā. Pēc bolivāriem nav pieprasījuma. Dolāri ir atbilde," norādīja Kadlovs.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu