Sieviete nedēļām pārtiek tikai no sulas un ūdens un iedzīvojas smadzeņu bojājumos (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ūdens ar citronu.
Ūdens ar citronu. Foto: pixabay.com

Kāda sieviete Izraēlā piedzīvojusi, iespējams, neatgriezeniskus smadzeņu bojājumus pēc tam, kad trīs nedēļas pārtikusi tikai no sulas un ūdens, vēsta ārvalstu mediji.

Aptuveni 40 gadu vecā sieviete slimnīca tika nogādāta pagājušajā nedēļa. Viņa bija novārgusi un svēra vien 40 kilogramus. Diētas dēļ viņai bija sāļu nepietiekamība organismā un smagi smadzeņu bojājumi, rakstīja Izraēlas ziņu izdevums “Mako”.

Ārsti pagaidām nesniedz detaļas par sievietes veselības stāvokli, bet, visticamāk, viņai iestājusies hiponatrēmija jeb samazināts nātrija daudzums asinīs. Hiponatrēmiju var izraisīt pārāk bieža ūdens dzeršana lielos daudzumos.

Kad nātrija līmenis asinīs kļūst pārāk zems, ūdens iekļūst šūnās, lai sabalansētu nātrija koncentrāciju, tomēr tas var līkt šūnām pietūkt. Ja tas norisinās smadzeņu šūnās, tad tā kļūst par lielu problēmu. Dažos gadījumos straujš smadzeņu pietūkums var cilvēku novest līdz komai un pat nāvei.

Lai arī ūdens ir vitāli nepieciešams veselībai, tomēr, kas par daudz, tas par skādi. Eksperti arī iesaka sportojot nedzert parastu ūdeni, bet gan īpaši sportistiem paredzētos šķidrumus, kas ir piesātināti ar elektrolītiem, lai cilvēkam neiestātos hiponatrēmija.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu