Ostapenko stāsta par atspēlēšanos trešajā setā no 0-4, 1-5

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: EPA/Scanpix

Aļona Ostapenko trešdien Čārlstonas WTA "Premier" sērijas tenisa turnīra otrās kārtas mačā veica iespaidīgu atspēlēšanos un ar 4-6, 6-3, 7-6 (7:4) pārspēja amerikānieti Šelbiju Rodžersu. Viņa atspēlēja mačbumbu un trešajā setā spēja lauzt cīņas gaitu, kad atradās iedzinēja lomā ar 0-4, 1-5. 

"Zināju, ka teniss ir spēle, kuras laikā viss var pagriezties kājām gaisā, tāpēc cīnījos līdz pēdējam punktam," WTA mājas lapai sacīja Ostapenko. "Necentos par katru cenu izpildīt pēc iespējas spēcīgākus sitienus. Mēģināju izspēles aizvadīt ilgāk. Jutu, ka šāda taktika ir krietni efektīvāka. Jo ilgāka izspēle, jo lielāka iespēja, ka es to uzvarēšu. Man labvēlīgās izspēlēs centos nospēlēt agresīvi." 

Ostapenko trešajā setā atspēlējās no 0-4 un 1-5, kā arī neļāva pretiniecei izmantot vienu mačbumbu.

Trešajā kārtā Latvijas šā brīža otro labāko tenisisti gaida tikšanās ar pasaules 18. raketi Medisonu Kīzu no ASV. Viņu duelis notiks vēlā ceturtdienas vakarā. 

"Tomēr man joprojām ir jāuzbrūk. Pretējā gadījumā es nevaru sasniegt vēlamo rezultātu," norādīja Ostapenko. "Bet skaidrs, man nevajag steigties. Sākumā ir jāsajūt bumbiņa, pēc tam, piemēram, jāveic sitiens pa līniju vai vienkārši jāgūst uzvaru nesošs punkts. Taču kopumā es sapratu, ka, jo ilgāk iesaistos garās izspēlēs, jo lielāka varbūtība, ka es to vinnēšu."

Pagājušajā gadā Ostapenko Čārlstonā nespēlēja, bet vēl pirms gada iekļuva sacensību finālā. 

Pirmajā kārtā Ostapenko ar rezultātu 6-1, 6-4 uzvarēja zviedrieti Juhannu Lāšoni. Dubultspēļu sacensības viņa gan noslēdza jau pirmajā kārtā. 

Par trešās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 55 WTA ranga punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu