Ilze Līkuma: "Esmu "Es taču teicu, ka tā būs!" cilvēks"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

Portāls TVNET turpina rakstu sēriju, kurā aicina pašmāju slavenības atbildēt uz jautājumiem no vecās labās atmiņu klades. Šoreiz intervējam kosmētikas entuziasti, blogeri un populāra "Youtube" kanāla īpašnieci Ilzi Līkumu, lai noskaidrotu plašākai sabiedrībai nezināmus faktus par viņu.

Kas tev negaršo?

Mīdijas.

Par ko tu gribēji kļūt bērnībā?

Māte man stāstīja, ka bērnībā ņēmu viņas sarkano rokassomiņu, maucu to galvā un paziņoju, ka būšu ugunsdzēsējs! Kā jau redzat, plāni mainījās un par ugunsdzēsēju nekļuvu.

Kas ir tava mīļākā filma?

Filmas par Artura Konana Doila varoni Šerloku Holmsu visos izpildījumos ir diezgan aizraujošas.

Vai tev ir tetovējumi?

Nav. Man patīk tetovējumi, bet esmu pārāk mainīga, lai radītu mākslu, kuru man apniks uz sevis nēsāt.

Kas tevi kaitina?

Muļķība, īpaši, ja tā provocē netaisnību.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Parunāsim par īsiem matiem... ? Bērnībā man vienmēr grieza īsus matus, kaut gan, man loti gribējās ? bantes, lokās, tas kaut kā pagāja garām un diezgan ilgu laiku staigāju ar īsiem matiem. Esot pieaugušāka vecuma vienmēr staigāju ar gariem matiem, bet tagad sāku saprast, ka īsos matos nav nekas traks, viennozīmīgi tie ir skaisti, ja ir izteikti biezi mati, neesmu pārliecināta, ka maniem matiem būtu piemēroti īsi griezumi. Bieži vien gan esmu manījusi tendenci, ka tieši plus izmēra sievietēm griež ultra īsus matus, to gan īsti neizprotu.. ? ? Varbūt kāds mani var apgaismot? Ideja par kakla līnijas pagarināšanu un apjoma radīšanu?! Manuprāt bieži vien tiek panākts defekts, ne efekts... ??? Kads ir jūsu viedoklis? Varbūt kāds frizieris/stilists var izteikt savu profesionālo viedokli? #plussize #latvianbeautyblogger #bbloggerlv #latvianblogger #wierd #piektdiena #sieviskibapardomas #hairstyles

A post shared by Ilze Līkuma (@sieviskiba_makeup_angel) on

Vai tev ir mājdzīvnieki? Kā viņus sauc?

Kaķu puika Ronualds (Ronis).

Kas ir tavs mīļākais dzēriens?

“Cafe latte” ar sojas pienu.

Kas ir tavs mīļākais ēdiens?

Suši jebkādā izpildījumā.

Kas ir pēdējais cilvēks, ar kuru tu runāji pa telefonu?

Vīrs.

Kad bija tavs pirmais skūpsts?

17 gadu vecumā, kā jau pirmais - neveikls, bet romantisks.

Kas ir pēdējā grāmata, kuru tu izlasīji?

Igors Šuvajevs "Psihoanalize: idejas, to izvērsumi un konteksti".

Kādu tu iztēlojies ideālu randiņu?

Ideāls randiņš ir tad, kad esi ar ideāli piemērotu cilvēku, viss pārējais jau ir nebūtiskas detaļas.

Ja tu varētu dot padomu sev, kad biji jaunāka, ko tu teiktu?

Pat ja baidies - rīkojies, ja netici sev, vienalga dari.

Ja tu uz dienu varētu kļūt par kādu citu cilvēku, kura dzīvē tu gribētu iejusties?

Es pati, tikai citā laikā un vietā. Vienmēr ir interesanti, kā būtu, ja būtu citādāk un no cita izejas punkta.

Kas ir pēdējā filma, kuru tu redzēji kino, un kāpēc?

Uz kino dodos reti, tikai tad, kad gribas sevi izklaidēt ar iegrimšanu fantāziju pasaulē. Pēdējā noskatītā filma - "Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Es esmu abstraktais domātājs, man patīk iegrimt dažādu varbūtību analīzē, apcerē, tas jau ir kopš mazotnes. Gluži tas pats, ka man vienmēr ir licies interesanti, ka ir daļa cilvēku, kas lietas uztver ļoti materiāli, bez šī abstraktuma. No vienas puses mani fascinē tik tieša lietu uztvere, bet no otras arī baida, jo manā apziņā tas radītu lielu rāmi. Protams, ka rāmis ir visur arī tur, kur pašai liekās, ka tas neeksistē , tas jau pats absurdākais, ka katrs no mums esam "brīvi" sava rāmja ietvaros, bet bieži vien necienam otra brīvību. Viens no rāmjiem, kas man liekas īpaši iluzors ir privātā dzīve , manuprāt, bieži vien mēs pārvērtējam savu nepieciešamību pēc privāta, noslēgta lauka.. Principā jau nav ko slēpt, jo neko jau nevar pazaudēt neslēpjot, kā vienīgi ilūzijas par to, ka ir kaut kas ko spēj pilnībā pārvaldīt savā dzīvē ritumā ✨✨✨✨✨✨ P. S grims ar @nyxcosmetics_baltics #ultimateeditpetiteshadowpalette un #candyslick lūpu krāsu ♥️ #latvianblogger #bbloggerlv #sieviskibapardomas #Freedom #patība #personiba #Limitless #makeuplookoftheday #nyxcosmeticsbaltics #nyxprofessionalmakeup

A post shared by Ilze Līkuma (@sieviskiba_makeup_angel) on

Kas ir pēdējais, ko meklēji “Google”?

Džordža Maikla dziesmu vārdus.

Kas ir tava mīļākā krāsa?

Visas violetā nokrāsas.

Kurš ir tavs mīļākais seriāls?

Ļoti izbaudīju “Sherlock” ar Benediktu Kamberbaču, tomēr pats mīļākais jau ilggadēji ir “Superantural”.

Kura pašmāju vai Holivudas aktrise atveidotu tevi filmā par tavu dzīvi?

Keita Vinsleta.

Ja tev pēkšņi būtu pilnībā brīva diena, ko tu darītu?

Piezvanītu draudzenei un aizlidotu padzert kafiju Vīnē vai vismaz vietējā kafejnīcā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pašvērtējuma grāvēji. Es neuzskatu, ka ir kāds jāvaino, tomēr , mēs katrs atceramies tās personas vai situācijas, kuras pirmo reizi iedragāja pašvērtējumu. Iespējams, ka daudzi to atceras tikai pēc ilgiem psihoterapijas seansiem, bet par laimi, es pati sev labs psihoterapeits, jo es ticu, ka katrai manai rīcībai un kompleksam ir dziļāks avots un pamats. Viens no maniem kompleksiem sākās ceturtajā klasē, kad pateicoties drastiskai latviešu valodas skolotājai, kura izrādīja dziļu nepatiku pret mani, maniem vecākiem, jau no pirmās skolas dienas es guvu negantu traumu. Tieši tajā klasē es kārtīgi nobloķējos un sāku uztvert sevi kā galīgi stulbu, kura nemāk ne rakstīt, ne lietot valodu. Trauma ir tāda interesanta lieta, viņa “lien ārā” visos iespējamos veidos, lai dziedinātos, atbrīvotos no psiholoģiskās spriedzes. Turpinot skolas gaitas es tiku iebīdīta vai arī ļāvu savai zemapziņai sevi iebīdīt situācijās kur man ir jāraksta, jārunā un jāprezentē sevi caur valodu. Vidusskolā rakstīju prozu, mazliet dzeju, tiku lieliski novērtēta no literatūras pasniedzējiem. Šobrīd rakstu blogu, izskatās, ka to jums patīk lasīt... bet .. kaut kur iekšā joprojām ir sajūta, ka es nemāku rakstīt! Patiesībā ļoti interesanti, kā viena pasniedzēja personīgā nepatika izmaina cilvēka dzīvi, nezinu vai uz slikto pusi, jo iespējams tad tu, manu lasītāj, nelasītu šis rindas un mēs nekad neiepazītos. #sieviskibapardomas #pašvērtējums #psihoterapija #attieksme #mīlusevi #bodypositive #latvianbeautyblogger #bbloggerlv #latvijasblogs

A post shared by Ilze Līkuma (@sieviskiba_makeup_angel) on

Ja tu varētu pārvērsties par vienu dzīvnieku, kurš tas būtu?

Pārvērsties tikai par vienu, tas ir pārāk grūti, lai izvēlētos, bet tas būtu delfīns, jo tad varētu izpētīt okeāna dzīles.

Kas ir pēdējā lieta, kuru tu nopirki? 

Ja neskaita pāris pērles humpalās, tad “Anastasia Beverly Hills” “Riviera” acu ēnu paleti.

Kura pašmāju slavenība tev simpatizē? Kāpēc?

Latvija ir bagāta, talantīgu, spējīgu un ļoti radošu cilvēku šeit netrūkst, tāpēc simpatizē daudzi, katrs ar savu odziņu un dzirksti.

Ko tu sevī gribētu izmainīt?

Attieksmi! Ņemt visu vieglāk, bez lieka stresa.

No kā tu baidies?

No augstuma.

Vai lasi tā saukto dzelteno presi?

Lasu, kad esmu ciemos pie vīramātes.

Kurā slavenībā tu biji ieķērusies bērnībā?

Pīrsā Brosnanā.

Kas ir tava labākā īpašība?

Aizrautība un zinātkāre.

Kas ir tava sliktākā īpašība?

Esmu "Es taču teicu, ka tā būs!" cilvēks.

Kura ir tava mīļākā vieta Latvijā?

Jūrmalas liedags.

Cik daudz laika tu velti miegam?

6-8 h.

Ja tu varētu apsēsties uz soliņa un stundu aprunāties ar vienu cilvēku – dzīvu vai jau aizsaulē aizgājušu –, kurš tas būtu un kāpēc?

Labprāt padiskutētu ar K.G.Jungu par arhetipiem, dvēseli un mijiedarbības mehānismiem kolektīvajā bezapziņā.

Vai tev kādreiz ir bijusi iesauka?

Žuks, Ilžuks - bērnībā tā mani sāka saukt vecāki, tā arī aizgāja.

Atklāj par sevi vienu lietu, ko daudzi par tevi nezina!

Manuprāt, par mani visi zina gandrīz visu, jo es neko neslēpju. Iespējams, ka vēl neesmu padalījusies, ka es mīlu ziedus podiņā, jo tā tie paliek ilgāk dzīvi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pavasaris! ?(galerija ↔️) ✨Tepat, gluži kā klāt, sirdī uzplaucis saulains noskaņojums, kurš izpausts krāsās - gribās dzelteno, saulaino noskanu ielaist arī savā ikdienas grimā. Šoreiz izvēlējos to izveidot izmantojot arī @bellapierre.latvia minerālo kosmētiku, kuru esmu iemīļojusi, kā pietiekami kvalitatīvu arī priekš košākiem grimiem. Vairāk par izmantotajiem produktiem apraksta : ✨✨✨✨✨ Acis: @urbandecaycosmetics Urban decay primer @bellapierre.latvia Bellapierre cosmetics pigments tonī whesek , lavander , money akcentam tumšais un gaišais tonis no shimmer collection 9-stack bella @lorealmakeup L'oreal paradise primer extatic @maybelline Maybelline SNAPSCARA mascara @nyxcosmetics_baltics That's the point eyeliner Bellápierre Cosmetics Eyebrow Pencil ✨✨✨✨ Seja: Bellapierre mineral foundation Un Bellapierre Minerālais bronzeris tonī peony un vaigu sārtums desert rose ✨✨✨✨ Lūpas: @drhauschkalatvia Dr.Hauschka Lūpu krāsa 06 azalea #latvianbeautyblogger #latvianblogger #bbloggerlv #nofilter #drhauschkalatvia #bellapierrelatvija #bellapierrecosmetics #nyxcosmeticsbaltics #ekokosmetika @bioteka.lv #bioteka #springmakeup #springmakeuplook #makeupangel #eko

A post shared by Ilze Līkuma (@sieviskiba_makeup_angel) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu