Rīgas Pasaules filmu festivāls izziņo programmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Govis un karalienes"
"Govis un karalienes" Foto: kadrs no filmas

No 25. līdz 28. aprīlim Rīgā, kinoteātrī "Kino bize" sesto reizi notiks dokumentālajam un antropoloģiskajam kino veltītais Rīgas Pasaules filmu festivāls. Festivāla ietvaros tiks izrādīta starptautisku filmu programma un paredzētas tikšanās ar filmu veidotājiem un vizuālajiem antropologiem.

Festivāla programmā šogad atlasītas filmas ar spēcīgu un personīgu autora klātbūtni - tās ir filmas, kuru veidotāji ir arī savu filmu varoņi, autobiogrāfijas, autoetnogrāfijas un kinematogrāfiskas introspekcijas piemēri.

Filmas ļaus ielūkoties režisoru pieredzē, piemēram, pētot Sibīrijas ņencu ziemeļbriežu ganu ikdienu, piedaloties labas nāves rituālos Indijas pilsētā Varanasi, sagaidot ģimenē piedzimstam bērnu u.c. Pēc seansiem paredzētas sarunas ar režisoriem un atsevišķu filmu galvenajiem varoņiem klātienē vai Skype video tiešsaistē. Šogad pirmo reizi festivāls piedāvās arī atsevišķus īsfilmu seansus bērniem un ģimenēm.

Gatavojoties festivālam, 13. un 14. aprīlī Mā telpā (Miera ielā 15) norisināsies foto un video pašportretu darbnīca “Es skatos uz sevi” vizuālās mākslinieces Vikas Ekstas vadībā (vairāk informācijas šeit). Darbnīcai iespējams pieteikties vēl līdz 5. aprīlim, un daļa tajā radīto fotogrāfiju, video vai zīnu festivāla ietvaros tiks prezentēti kinoteātrī Kino Bize.

Festivāla atklāšanā 25. aprīlī "Kino bize" tiks izrādīta eksperimentālā kino klasiķa Jona Meka filma “Pastaiga”. Tā ir 1990. gadā veidota viena kadra filma, kurā Jons Meks lietainā dienā, pastaigādamies pa Ņujorku, komentē savus novērojumus un dalās nejauši prātā ienākušās pārdomās. Savukārt festivāla noslēdzošā filma būs Jūlijas Mironovas režisētā “Tauta”, kuras centrā ir etnomuzikoloģe un dziedātāja Marija Korepanova un viņas centieni vākt besermjanu tautas dziesmas un vairot interesi par to dziedāšanas tradīcijām. Pēc seansa paredzēta tikšanās ar filmas autorēm un Marijas Korepanovas mini-koncerts.

Rīgas Pasaules filmu festivālu rīko kinoteātra "Kino bize" komanda, atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome.

Pilna festivāla programma apskatāma šeit.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu