Ugunsgrēks Spilves pļavās likvidēts; degšanas platība - 54 hektāri (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kūlas ugunsgrēks Spilves pļavās
Kūlas ugunsgrēks Spilves pļavās Foto: TVNET

Ugunsdzēsējiem izdevies likvidēt plašo kūlas un meža zemsedzes ugunsgrēku Rīgā, Spilves pļavās, un kopējā degšanas platība ir bijusi 54 hektāri, ziņo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ap plkst.16.30 ugunsgrēks tika lokalizēts un tajā 53 hektāru platībā dega pērnā zāle, bet viena hektāra platībā meža zemsedze. Ugunsgrēka dzēšanas laikā cieta divi ugunsdzēsēji, kas tika nodoti mediķiem tālākai apskatei.

Ugunsdzēsējiem neesot smagas traumas, bet gan karstumā tikušas traumētas rokas.

Ugunsgrēka dzēšanā tika iesaistīti aptuveni 40 ugunsdzēsēju ar 11 specializētajām ugunsdzēsības automašīnām. 

Kā portālam TVNET pastāstīja vietējais iedzīvotājs, kura māja atrodas tieši blakus niedru pļavām, ugunsgrēki šeit notiek katru gadu. Pirms pieciem gadiem iedzīvotājs pats savām acīm redzējis, kā netālu piebraukuši jaunieši, aizdedzinājuši niedres un laidušies lapās. Mēģinājis ķert, bet nav sanācis.

Iedzīvotājs uzskata, ka problēma ir tajā, ka netiek pļautas niedres, kas agrāk tika darīts. Kādreiz šajos laukos tika audzēta kukurūza un labība. 

Izsaukumu uz notikuma vietu VUGD saņēma plkst.11.17. Ugunsdzēsējiem ierodoties, konstatēts, ka vairākās vietās deg pērnā zāle un ar spēcīgo vēju liesmas strauji izplatās. Vienā no vietām, kur dega pērnā zāle, liesmas draudēja izplatīties arī uz blakus esošajām ēkām un bija jau izpletušās uz mežu.

Kā novēroja aģentūra LETA, uguns plosījās Spilves pļavās starp Rātsupītes ielu un Hapaka grāvi. Kūla dega vairākās vietās, turklāt ir spēcīgs vējš.

Vēl kādā vietā, nomaļus no šī ciema, liesmas bija pietuvojušās bīstami tuvu kādai dzīvojamai mājai, tomēr tās izdevās apdzēst.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu