Hokejists Andersons kļuvis par Šveices otrās līgas čempionu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jeļena Ļevšina

Latviešu uzbrucējs Toms Andersons trešdien palīdzēja "Langenthal" komandai triumfēt Šveices pēc spēka otrajā līgā (NLB).

Langentāles vienība NLB finālsērijas ceturtajā spēlē savā laukumā ar 3:1 pārspēja "La Chaux-de-Fonds" hokejistus, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-0.

Andersons trešdien atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli, kas viņam bija vienīgais punkts finālsērijā.

"Langenthal" komandai kā NLB čempione izcīnījusi tiesības piedalīties pārspēlēs par vietu valsts augstākajā līgā jeb NLA. Tiesa, Langentāles vienības halle un infrastruktūra neatbilst NLA prasībām, tādējādi tās spēlēšana Šveices augstākajā līgā būtu apšaubāma. Nesen komandas vadība "Berner Zeitung" atklāja, ka gatava cīnīties par vietu NLA.

"Langenthal" pārspēlēs būs jāspēlē ar komandu, kas zaudēs NLA "play-out" sērijā. Tajā Harija Vītoliņa un Viktora Ignatjeva vadītā "Davos" ir vadībā ar 3-1 pret Rapersvīles "Jona Lakers".

Andersons šajā sezonā NLB regulārajā čempionātā 43 spēlēs guva desmit vārtus un veica 17 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā viņam 14 mačos bija trīs precīzi metieni un piecas rezultatīvas piespēles.

Janvārī viņš noslēdza divu gadu līgumu ar NLA klubu Langnau "Tigers", kuru pārstāv latviešu vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Rihards Melnalksnis. Tiesa, šosezon viņš Šveices spēcīgākajā līgā nespēlēja, atrazdamies īrē "Langenthal" vienībā.

Zīmīgi, ka jau iepriekšējā sezonā Andersons izmēģināja spēkus "Tigers" vienībā, aizvadot četras spēles cīņā par vietas saglabāšanu NLA čempionātā. Šo cīņu laikā viņš atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli, bet uz klubu hokejists esot atstājis labu iespaidu.

Andersons Šveicē spēlē jau no jauniešu vecuma un viņam ir šīs valsts spēlētāja licence, tāpēc viņam nav leģionāra statusa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu