Lielbritānijas policija aicina politiķus un aktīvistus nesaasināt drudžaino "Brexit" atmosfēru

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Lielbritānijas policija ceturtdien aicinājusi aktīvistus un politiķus pieklusināt savu retoriku, lai nesaasinātu jau tā drudžaino atmosfēru, kas izveidojusies "Brexit" dēļ.

Lielbritānijas Nacionālās policijas priekšnieku padomes (NPCC) vadītājs Martins Hjūits norādīja, ka "Brexit" ir ļoti emocionāls jautājums un, protams, visiem būs savs viedoklis.

"Bet es domāju, ka tām personām, kam ir platforma un balss, ir pienākums komunicēt veidā, kas ir atturīgs un nekādā veidā neuzkurinās cilvēku uzskatus," uzsvēra Hjūits.

Lielbritānijas deputātu apsardze pēdējos mēnešos ir pastiprināta, sevišķi to politiķu, kas nevēlas Lielbritānijas aiziešanu no Eiropas Savienības (ES), jo parlamenta apkaimē notikuši spraigi protesti.

"Mēs atrodamies ļoti drudžainā atmosfērā," brīdināja Hjūits.

Policija informēja, ka ar "Brexit" saistīto noziegumu skaits joprojām ir neliels, bet pieaug. Pagājušajā nedēļā reģistrēti 26 šādi gadījumi, bet nedēļu pirms tam 11. Šo noziegumu vidū ir ļaunprātīga saziņa internetā un mutiski uzbrukumi.

Galvenais konstebls Čārlijs Hols, kurš NPCC atbild par policijas operācijām, sacīja, ka policija sniegs atbalstu tikai "absolūtas nepieciešamības" gadījumā, ja radīsies ar "Breksitu" saistītas problēmas, piemēram, transporta traucējumi.

Pašreiz spēkā esošais rīcības plāns paredz, ka 10 000 pūļa savaldīšanā apmācītu policistu var tik izvietoti jebkur valstī 24 stundu laikā.

Pašreiz papildu apmācību izgājuši 1000 policisti, lai viņi varētu tikt izvietoti Ziemeļīrijā, ja nepieciešams.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu