Nitišs: Sezonas sākums būs karsts

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Reinis Nitišs pirms 2019.gada pasaules rallijkrosa čempionāta sezonas
Reinis Nitišs pirms 2019.gada pasaules rallijkrosa čempionāta sezonas Foto: GRX

FIA pasaules rallijkrosa čempionāta 2019. gada sezona sāksies 5. un 6. aprīlī ar pirmajām sacīkstēm jaunuzbūvētajā Abū Dabī rallijkrosa trasē, kas nu veido daļu no Yas Marina Formula 1 kompleksa. Ar GRX komandas sagatavotu Hyundai i20 Supercar sacensībās startēs arī jēkabpilietis Reinis Nitišs.

“Ir patiess prieks atgriezties Pasaules RX apritē! Šobrīd grūti iedomāties par Abū Dabī vēl iespaidīgāku vietu, kur sarīkot čempionāta pirmo posmu. Sezona iesāksies ļoti karsti – gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Lai gan sacensības norisināsies vēlā pēcpusdienā, svelme tik un tā būs liels izaicinājums – paredzams, ka gaisa temperatūra pēc Celsija skalas pārsniegs 30 grādu atzīmi, bet mašīnā tā varētu būt jau ap 50-60 grādiem. Katrs brauciens paņems ļoti daudz enerģijas,” iesāk Reinis Nitišs, kurš nesen piedalījās arī Abū Dabī trases atklāšanas ceremonijā.

“Es paredzu arī nokaitētus notikumus trasē, jo visiem pilotiem šie ir jauni apstākļi un katrs mēģinās iesākt sezonu ar labu rezultātu. Komandā esam trīs braucēji un mums tas palīdzēs pēc iespējas ātrāk adaptēties trasei un pielāgot auto regulējumus,” tā Nitišs.

Foto: GRX

“Šie ir bijuši gari ziemas mēneši, kuru laikā komanda ir strādājusi bez atpūtas, lai uzlabotu mašīnu sniegumu. Esam apmierināti ar sasniegto, taču patieso bildi redzēsim tikai pēc pirmajām Abū Dabī kvalifikācijas kārtām. Visi trīs komandas braucēji ir ļoti motivēti un gatavi spraigām cīņām trasē,” norāda GRX komandas vadītājs Markuss Gronholms.

World RX of Abu Dhabi, Piektdiena, 5. aprīlis

12:00 Treniņbraucieni

15:00 1. kvalifikācija

18:00 2. kvalifikācija

World RX of Abu Dhabi, Sestdiena, 6. aprīlis

12:00 Treniņbraucieni

13:45 3. kvalifikācija

15:00 4. kvalifikācija

17:00 Tiešraides translācija LTV7 un REPLAY.lv

18:00 Finālbraucieni

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu