Porošenko un Zelenska debates notiks Kijevas lielākajā stadionā (3)

LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas prezidents Petro Porošenko piekritis vēlēšanu otrās kārtas sāncenša Volodimira Zelenska priekšlikumam par debašu rīkošanu Kijevas Olimpiskajā stadionā, kas ir viens no lielākajiem stadioniem Eiropā.

"Debašu noteikumi ir formulēti likumā par prezidenta vēlēšanām. Lūdzu, lasiet. Tās var notikt, izmantojot sabiedriskās televīzijas bāzi ar translāciju visos kanālos desmitiem miljonu cilvēku. Ja reiz stadions, tad stadions. Es jūs gaidu, Volodimir Oleksandrovič," ceturtdien sociālajos tīklos publicētajā video apliecināja Porošenko.

"Būt par prezidentu un virspavēlnieku nav spēle vai vēlme iepatikties," skaidroja valsts galva. Būt par prezidentu nozīmē "atbildību par cilvēkiem, par valsti kā valsts iekšienē tā starptautiskajā līmenī".

Porošenko uzsvēra, ka priekšvēlēšanu debates "nav šovs", un tās tiek rīkotas "ne jau tāpēc, lai būtu izrāde stadionā".

Valsts galva vienlaikus uzsvēra, ka viņš un Zelenskis ir "stipri atšķirīgi". Galvenā atšķirība, kā skaidroja Porošenko, ir "ģeopolitisko kompasu šautras", kas rāda "diametrāli pretējos virzienos".

"Mana valsts, tā ir spēcīga eiropeiska Ukraina, kas nekad, nekādos apstākļos un neviena priekšā nemetīsies ceļos," norādīja Porošenko.

Svētdien notikušajā Ukrainas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā aktieris un studijas "Kvartal 95" mākslinieciskais vadītājs Zelenskis saņēma visvairāk balsu - 30,22%, otrajā vietā atstājot Porošenko ar 15,93% balsu.

Vēlēšanu uzvarētājs tiks noskaidrots otrajā kārtā 21.aprīlī.

Pēc pirmās kārtas Zelenskis publicēja video, kurā pauda gatavību tikties debatēs ar Porošenko ar nosacījumu, ka debates notiks Kijevas Olimpiskajā stadionā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu