Stoltenbergs: NATO saskaņojusi pasākumus Ukrainas un Gruzijas atbalstam Melnajā jūrā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

NATO saskaņojusi pasākumu kopumu Ukrainas un Gruzijas atbalstam Melnajā jūrā, preses konferencē Vašingtonā alianses ārlietu ministru sanāksmes noslēgumā ceturtdien pavēstīja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Šie soļi būs vērsti uz to, lai uzlabotu informētību par situāciju un aktivizētu atbalstu Ukrainai un Gruzijai tādos virzienos kā jūras spēku un krasta apsardzes sagatavošana, piestāšana ostās un informācijas apmaiņa, sacīja ģenerālsekretārs.

"Krievija lietoja spēku, lai nelikumīgi anektētu Ukrainas Krimu un turpina vairot militāro klātbūtni visā reģionā. Mēs aicinām Krieviju atbrīvot ukraiņu jūrniekus un kuģus, kas pērn tika sagrābti netālu no Azovas jūras," mudināja NATO ģenerālsekretārs.

Izsakoties par turpmākajiem atbalsta pasākumiem, Stoltenbergs norādīja, ka tie "būs balstīti mūsu jau tā ciešajā sadarbībā. Šajā brīdī viena NATO jūras spēku grupa veic patrulēšanu Melnajā jūrā, un šodien notiek mācības ar Ukrainas un Gruzijas kuģu piedalīšanos. Mēs turpināsim sekot līdzi šim vitāli svarīgajam reģionam."

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu